SEGRE

ECOLOGIA SELECTIVA

Els veïns de Mollerussa donen unes 96.000 peces de roba

La dipositen als contenidors de la fundació Humana per reutilitzar-la

Un dels contenidors per a la recollida de roba.

Un dels contenidors per a la recollida de roba.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fundació Humana Poble per a Poble ha recollit 42.780 quilos de roba utilitzada a Mollerussa el 2019 per donar-li una segona vida mitjançant la reutilització. Aquesta quantitat representa un augment del 17 per cent respecte al 2018 (36.570 quilos). L’any passat els donants van dipositar peces de vestir, calçat, complements i articles tèxtils de la llar que ja no utilitzaven als contenidors de color verd de la fundació. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i a Mollerussa es porta a terme a través d’un conveni amb l’entitat. Les tones recuperades per la Fundació equivalen a 96.000 peces de roba la gestió de les quals implica també un benefici ambiental, perquè redueix la generació de residus i contribueix en la lluita contra el canvi climàtic. Segons l’organització, la reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 135 tones diòxid de carboni a l’atmosfera.

Així mateix, Humana genera un lloc de treball indefinit per cada 36.000 quilos de tèxtil recollits. D’altra banda, els recursos obtinguts a través d’aquesta activitat es destinen a projectes socials. Les peces dipositades als contenidors tenen dos destinacions: prop del 90 per cent es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

El primer dels objectius de Fundació Humana a Catalunya és augmentar el nombre de punts de recollida en espai públic per facilitar les donacions.

Humana Fundació Poble per a Poble promou des del 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia. També porta a terme campanyes de sensibilització entorn de la importància de la reutilització i el reciclatge de tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del sud. En total, té 650 empleats i forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de trenta països.

tracking