SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La Seu farà una nova passarel·la per a vianants sobre el riu Valira

La inversió costarà 97.000 euros i resol una llarga reivindicació dels veïns

Un dels passos zebra que hi ha en un dels extrems del pont pel qual transcorre l’N-260.

Un dels passos zebra que hi ha en un dels extrems del pont pel qual transcorre l’N-260.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell construirà una passarel·la per a vianants sobre el riu Valira, concretament a l’entrada oest de la ciutat i que transcorrerà de forma paral·lela a la carretera N-260.

El pont actual tan sols disposa de vorera en un dels dos costats, la qual cosa obliga els veïns que el volen creuar per dirigir-se al polígon industrial de Lleteries, o cap a Castellciutat, a creuar primer la carretera nacional dos vegades a través dels dos passos de vianants ubicats en cadascun dels extrems del viaducte.

Molts dels vehicles que circulen per aquest tram de via, tant els que ho fan en sentit nord cap al Principat d’Andorra com els que ho fan en sentit sud, ho fan sense respectar els límits de velocitat.

A més a més, aquest és un punt del municipi en el qual han tingut lloc diversos atropellaments a persones durant els últims anys, per la qual cosa els veïns ja han reivindicat en nombroses ocasions millores en la seguretat de la zona. L’obra ja compta amb l’aprovació del ministeri de Foment, titular d’aquest tram de l’Eix Pirinenc.

Aquesta inversió, calculada en 97.000 euros, la sufragarà l’ajuntament, que ja compta amb una ajuda del projecte Camina Pirineus de 40.000 euros i una aportació del consell comarcal de l’Alt Urgell de 20.000 euros. Per la seua banda, el regidor d’urbanisme, Joan Gurrera, va explicar ahir dimarts que l’actuació preveu també la supressió del pas de vianants més pròxim al polígon industrial i l’habilitació d’un altre per creuar la carretera N-260 a la sortida de Castellciutat des de la plaça de l’Arbre (al costat de les naus industrials del polígon de Castellciutat), també reclamat pels veïns des de fa anys.

Aran planteja un tercer carril per evitar embussos a la Bonaigua

Aran planteja un tercer carril al port de la Bonaigua per evitar embussos durant la temporada d’esquí. El síndic, Paco Boya, va explicar que aquesta podria ser una de les alternatives de l’estudi que ha encarregat el Conselh per millorar la mobilitat a la C-28, una carretera que és titularitat de la Generalitat. Aquest tercer carril, que aniria de Vielha a Baqueira, seria per a vehicles amb un mínim de dos persones i al matí es podria circular cap a l’estació i a les tardes, cap a la capital aranesa.

tracking