SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Decreten l'ingrés a la presó de l'atracador, que podria ser condemnat fins a 32 anys

A més de disparar al camioner a Vilanova de la Barca i de diversos robatoris, se l’acusa d’intentar atropellar un mosso durant l’arrest a les Borges || Havia sortit de la presó el juny de l’any passat

David Giménez Romero.

David Giménez Romero.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular del Jutjat d’Instrucció 2 de Lleida va decretar aquest dimecres l’ingrés a la presó comunicada i sense fiança per a l’atracador que dilluns al matí va disparar suposadament a un camioner a Vilanova de la Barca i va cometre diversos suposats assalts abans de ser detingut a les Borges. El magistrat va acceptar la petició de la Fiscalia d’ingrés a la presó de David Giménez Romero, de 36 anys, al considerar que hi ha risc de fuga per les elevades penes que podria afrontar pels fets, de fins a 32 anys de presó, a més de tenir nombrosos antecedents. De fet, assenyala que el sospitós havia sortit de la presó el mes de juny passat. Giménez es va negar a declarar davant del jutge i el seu advocat va sol·licitar el seu ingrés en un centre al·legant un trastorn mental i drogoaddicció.

Se l’acusa d’un delicte d’homicidi dolós en grau de temptativa, dos delictes de robatori de vehicle, dos de robatori amb força, dos delictes de robatori amb violència o intimidació amb ús d’arma, un d’atemptat a l’autoritat i dos delictes de tinença il·lícita d’armes. Segons la sentència, abans del tiroteig a Vilanova de la Barca l’acusat va robar una furgoneta a Barcelona. En aquest cas, se’l va veure amb un altre individu, però es va dirigir a Ponent sol. A Vilanova de la Barca, segons el jutge, va robar en una empresa i després va disparar a un camioner que el va sorprendre robant al seu vehicle (ahir seguia greu però estable a l’UCI) i va abandonar el cotxe a Alcoletge, on en va robar un altre i va intentar assaltar un altre conductor. Després es va dirigir al barri de la Bordeta de Lleida, on va atracar una gasolinera amenaçant el treballador amb l’arma. Finalment, va fugir a les Borges Blanques, on va intentar atropellar un mosso durant la detenció. Així mateix, el jutge creu que podria estar implicat en sis delictes més a Vilanova de la Barca el mateix dilluns. La causa la portarà a partir d’ara el Jutjat d’Instrucció 1.

Va amenaçar un altre xòfer: “O te’n vas o et foto 2 trets” En el moment de l’arrest, els agents van trobar al sospitós un revòlver del calibre 38 i una escopeta, sense llicència per a cap de les dos armes. Segons la interlocutòria, després de disparar tres trets a un camioner a Vilanova de la Barca, el detingut va anar a Alcoletge, on va encanonar un altre conductor que el va sorprendre robant a la furgoneta. El delinqüent li va etzibar: “Vés-te’n d’aquí o et foto dos trets.” A la gasolinera de la Bordeta, també va disparar un tret a l’interior de l’establiment.

tracking