SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT VIÀRIA

La Portella tirarà Cal Mingo per evitar accidents de trànsit

A l’entrada de la població, després de cedir-la al poble el propietari

L’ajuntament de la Portella tirarà Cal Mingo, a l’entrada del poble, per ampliar la carretera.

L’ajuntament de la Portella tirarà Cal Mingo, a l’entrada del poble, per ampliar la carretera.A.L.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Portella tirarà en breu Cal Mingo, una casa a l’entrada de la població a la carretera de Lleida, per ampliar la calçada i habilitar un carrer que passarà de quatre a vuit metres d’amplada.

Segons va explicar l’alcalde de la població, Carles Català, l’actuació és possible gràcies a la cessió desinteressada de l’immoble que ha fet el propietari a l’ajuntament quan va morir la seua mare. Permetrà eixamplar la carretera i duplicar-ne l’amplada i eliminar un revolt de 90 graus que provoca que els vehicles tinguin molt poca visibilitat en aquest punt, fet que causa continus accidents de trànsit.

L’actuació servirà per millorar la visibilitat ja que l’immoble està en un revolt molt pronunciat

La previsió és enderrocar la casa en dos mesos per començar a habilitar la zona a l’abril. Té un pressupost de 38.769 euros i compta amb ajuts de la Diputació. Segons va afirmar l’alcalde, és “una actuació molt reivindicada pels veïns ja que es tracta de l’entrada principal a la població des de Lleida. El fill de la propietària ha entès aquesta necessitat i ens l’ha cedit sense contrapartides”.

D’altra banda, l’ajuntament també ha aprovat les obres de pavimentació de les travessies del carrer Alguaire al nucli urbà de la població. Invertirà aproximadament 11.200 euros en una actuació que consistirà a enquitranar la calçada ja que, en l’actualitat, és de terra als dos vials.

tracking