SEGRE

MUNICIPIS FINANÇAMENT

Més de 20 alcaldes exigeixen millorar els serveis socials

Del Segrià, se sumen a la petició del consell d’aquesta comarca i dels de l’Urgell i la Noguera || Demanen un 75% de finançament

Alcaldes del Segrià, ahir durant el consell d’alcaldes.

Alcaldes del Segrià, ahir durant el consell d’alcaldes.CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més d’una vintena d’alcaldes del Segrià van mostrar ahir el suport al consell en la reclamació, al costat dels consells de la Noguera i l’Urgell, d’un millor finançament del Govern per a la prestació dels serveis socials als municipis. En concret, els ens locals i comarcals demanen un augment de l’aportació actual (66 per cent Generalitat i 34 per cent ajuntaments i consells), que és el mínim que marca la llei de serveis socials, al 75%-25% que ja tenen la resta de consells de Lleida.

El president del consell del Segrià, David Masot, juntament amb la cap de l’àrea de Serveis Socials, Teresa Malla, va explicar ahir durant el transcurs del consell d’alcaldes que enviaran una carta a la Direcció General de Serveis Socials del departament de Treball i a l’Assocaició Catalana de Municipis (ACM) i Federació Catalana de Municipis (FCM) per demanar que en la negociació del pròxim contracte 2021-2024 s’incorpori aquest augment. Els tres consells consideren que és injust que el finançament de la Generalitat en aquestes comarques no s’hagi actualitzat en tretze anys, mentre que el perfil i el nombre dels usuaris i les seues necessitats han canviat.

Talarn va recordar que “per combatre la despoblació rural, un dels eixos de l’actual govern de la Diputació, és bàsic disposar d’uns serveis públics de qualitat”. Val a recordar que Lleida es troba al capdavant de Catalunya i Espanya en apagades.

Talarn exigirà més inversions perquè no hi hagi microtalls

El president de la Diputació, Joan Talarn, va assegurar ahir, en una entrevista a RNE, que exigirà a les empreses elèctriques i l’administració de l’Estat que realitzin les accions o inversions necessàries per evitar els microtalls del subministrament elèctric que afecten diversos municipis. Segons l’opinió de Talarn, les deficiències en el proveïment d’aquest servei bàsic tenen una afectació directa sobre les economies locals i afecten negativament la qualitat de vida de les persones.

tracking