SEGRE

PRESSUPOSTOS GENERALITAT

Nous equipaments en capitals i municipis del pla i depuradores d'aigua al Pirineu

La Generalitat impulsa la biblioteca de Torrefarrera i l’estació d’autobusos d’Almacelles || Anuncien per al 2021 la construcció de la comissaria de l’Àrea Policial Bàsica Pla-Garrigues a Mollerussa

El nou institut Joan Solà de Torrefarrera l’estiu passat.

El nou institut Joan Solà de Torrefarrera l’estiu passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nous equipaments per a capitals de comarca i per a alguns dels pobles amb més habitants del pla; i depuradores d’aigües residuals al Pirineu. Aquests són alguns trets de la proposta dels pressupostos de la Generalitat per al 2020, amb una inversió de més de 110 milions a Lleida. Inclou partides per a la nova estació d’autobusos a Almacelles i la biblioteca de Torrefarrera. Suposaran un impuls per a dos equipaments llargament reivindicats.

Per a la biblioteca de Torrefarrera, unes obres ja adjudicades, el Govern consigna una partida de 969.578 euros. Pel que fa a l’estació d’Almacelles, es preveu una inversió de 6.756 euros, tot i que en destina 972.244 més fins al 2023. En matèria de mobilitat, hi ha 134.500 euros per a la nova estació d’autobusos de Juneda, i 324.000 més fins al 2022.

El Govern destina gairebé 6 milions en diverses anualitats a l’escola Pinyana de Lleida, i preveu 1,2 milions per al nou col·legi d’Almenar, que ja està en obres i ha d’estar enllestit el curs vinent. El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, va explicar ahir que amb el pla econòmic financer la inversió en l’ampliació del bloc quirúrgic de l’Hospital Arnau de Vilanova podria passar de 118.000 euros a 2 milions.

Així mateix, els comptes recullen l’ampliació de l’institut Alfons Costafreda de Tàrrega, amb més de 2 milions fins al 2022. Al Pirineu, el Govern destinarà 368.000 euros a la biblioteca de Sort, que es va reprendre l’any passat després de dotze anys paralitzat.

De la mateixa manera, 71.200 euros són per a la remodelació de la depuradora i la millora dels col·lectors de diversos municipis de l’Alt Urgell. S’ha de recordar que la major part dels 110 milions que el Govern invertirà a Lleida correspon al canal Segarra-Garrigues i el túnel de Tres Ponts.

D’altra banda, el director general de Policia, Pere Ferrer, va anunciar dimecres al Parlament que el Govern ja ha aprovat la construcció a partir de l’any 2021 de la reivindicada comissaria de l’Àrea Bàsica Policial Pla d’Urgell-Garrigues, que se situaria al costat del parc de bombers de Mollerussa i comptarà amb una galeria de pràctiques de tir. La conselleria d’Interior va assegurar en aquest sentit que les obres costaran 4,6 milions i la redacció del projecte, 404.000 euros.

tracking