SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Solsona reparteix botelles d'alumini i col·loca fonts per evitar el plàstic

En diversos espais municipals amb aigua de la xarxa general, per afavorir-ne el consum

Els edificis que formaran l’Illa Cultural de Solsona.

Els edificis que formaran l’Illa Cultural de Solsona.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Solsona vol eliminar l’ús de vasos i botelles de plàstic als edificis municipals. Amb aquesta finalitat ha instal·lat fonts integrades a la seu de la brigada municipal, l’ajuntament i es col·locaran a la biblioteca comarcal amb la intenció d’obrir-les al públic. D’aquesta forma, es vol afavorir el consum de la xarxa general, ja que l’aigua que subministra, procedent de les fonts de Caldes, el riu Cardener i Canalda, és de molt bona qualitat. Aquesta mesura es complementa amb la distribució a tots els treballadors municipals d’una botella d’alumini que podran personalitzar perquè les omplin en aquestes fonts, segons tècnics municipals. L’equip de govern municipal (ERC) va informar d’aquesta mesura tots els regidors ahir a la tarda, abans del primer ple municipal.

D’altra banda, el consistori va donar llum verda al conveni de col·laboració amb el consell del Solsonès per regular la gestió de la subvenció del fons Feder de 746.000 euros, destinats a finançar el 50% de les obres de Cal Manel i Cal Metge Solé per crear l’Illa Cultural. Tenint en compte que els municipis només poden sol·licitar aquests fons europeus a partir dels 20.000 habitants, ha estat el consell l’organisme que l’ha tramitat. Cal Manel i Cal Metge Solé, adjacents de la biblioteca comarcal, seran equipaments que acolliran la Casa del Carnaval i un espai per descobrir Solsona amb un enfocament didàctic, entre altres usos turístics i culturals que tindran.

En la sessió també es va ratificar una modificació de crèdit per incorporar 70.000 euros per a la instal·lació de dos punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics a les places Sant Roc i del Camp.

Habitatges per acollir fins a quinze joves immigrants sols El ple també va ratificar el conveni de col·laboració amb la cooperativa Gedi, que regula la cessió d’ús per part de l’ajuntament de dos habitatges al carrer Antoni Gaudí per acollir fins a quinze joves immigrants sols. A partir d’ara, a més del pis que ja s’utilitza per a aquest objectiu, Gedi n’habilitarà un altre, també de propietat municipal, per disposar de més espai. Aquest acord tindrà una validesa de deu anys.  La corporació també va votar a favor d’una moció d’Esquerra per declarar la capital lliure de racisme. Amb aquest gest, es compromet a garantir una acollida digna i integradora als joves immigrants i elaborar un pla d’acollida municipal i no pactar amb partits d’extrema dreta.

tracking