SEGRE

TRIBUNALS DROGUES

Demanen penes de fins a 35 anys de presó per assaltar narcotraficants

L’Audiència de Lleida jutjarà deu acusats del 5 al 7 de febrer || A Tornabous, Alcarràs i la capital del Segrià, i un d’ells va disparar contra els Mossos d’Esquadra

La investigació es va iniciar per un tiroteig contra un jove en un pis de Tornabous el febrer del 2017.

La investigació es va iniciar per un tiroteig contra un jove en un pis de Tornabous el febrer del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida jutjarà la setmana que ve, del 5 al 7 de febrer, deu acusats d’assaltar narcotraficants a Tornabous, Alcarràs i Lleida, per als quals la Fiscalia demana penes d’entre tres i trenta-cinc anys i mig de presó per diferents delictes d’homicidis en grau de temptativa, tràfic de drogues, possessió il·lícita d’armes i robatoris violents. El processat que s’enfronta a una petició més elevada de pena de presó va disparar contra dos agents dels Mossos d’Esquadra quan anava a ser detingut, al costat d’altres membres del grup criminal, el març del 2017 a Tornabous.

Segons indica l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els acusats formaven part d’un grup criminal que es dedicava a assaltar narcotraficants, amb qui concertaven cites per a la compravenda de drogues, principalment de cànnabis. També robaven armes que, al costat de la droga, venien a tercers i que utilitzaven per amenaçar les víctimes. Quatre dels acusats es troben en presó preventiva des del març del 2017 i per al líder de la banda, la Fiscalia sol·licita una condemna de 26 anys i mig de presó. El grup estava ben estructurat, segons l’acusació, amb membres que es dedicaven a organitzar els “narcoassalts” i buscar compradors de la droga, fins i tot a França i Suïssa. La investigació va poder determinar que entre el febrer i el març del 2017 van cometre set robatoris. D’aquests assalts, la Fiscalia en destaca dos. El primer es va produir en un pis de Tornabous, en el qual tres germans es dedicaven a la venda de drogues. Els acusats van concertar una trobada per robar-los i un d’ells va acabar disparant a un altre al cap. En un altre assalt, també a Tornabous, es va produir una baralla i una persecució policial amb els Mossos, en la qual un dels processats va disparar contra dos agents. També estan acusats de robar alguns objectes, també armes, en un habitatge de Bovera.

tracking