SEGRE

RELIGIÓ INICIATIVES

Cinquanta dones desafien les crítiques i avalen el hijab a Balaguer

Acte a Balaguer de joves musulmanes

Una dona en plena activitat ‘Prova’t el hijab’.

Una dona en plena activitat ‘Prova’t el hijab’.CHABAB AL AMAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes cinquanta dones musulmanes i una desena de persones que no professen aquesta religió van participar ahir en les diferents activitats organitzades a Balaguer per l’associació Chabab al Amal en el marc del Dia Internacional del Hijab.

L’acte va estar precedit per les crítiques que van titllar d’apologia al masclisme i a l’opressió a les dones l’activitat Prova’t el hijab, que convidava dones a emprovar-se i portar un mocador amb l’objectiu de qüestionar pràctiques racistes com assetjament verbal i físic de dones d’occident que decideixen portar-lo per les seues creences religioses. La jornada va transcórrer sense cap tipus d’incident.

Això sí, alguns aspectes de l’activitat es van veure condicionats per la polèmica. En concret, des de l’organització van explicar que finalment van optar per no llegir un manifest que portaven preparat per quan finalitzés la caminada que va acabar davant l’estació de busos. En comptes d’això, van preferir que dones portadores del hijab relatessin experiències i episodis que havien viscut pel fet d’utilitzar aquest mocador, que cobreix el cap i el coll.

Com ja va avançar ahir SEGRE, la polèmica també va incloure la Paeria a l’aparèixer el seu escut al cartell de l’activitat i haver cedit la sala d’exposicions del consistori perquè fessin la conferència Per què portem el vel les dones musulmanes?.Arran d’això, el consistori va exigir a l’associació que retirés el seu escut del cartell alhora que es va desmarcar de l’esdeveniment mitjançant un comunicat a Twitter. A més, va canviar el lloc que al principi havia cedit per a la conferència i la va traslladar al local social Lapallavacara.

Val a recordar que no és el primer any que Chabab Al Amal celebra el Dia Internacional del Hijab a Balaguer.

Una dona en plena activitat ‘Prova’t el hijab’.

Una dona en plena activitat ‘Prova’t el hijab’.CHABAB AL AMAL

tracking