SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat un pederasta detingut a Aran per abusos sexuals a sis nens durant anys

L’Audiència de València li imposa 28 anys de presó al rebutjar que utilitzés la violència o la intimidació contra els menors || Fiscalia demanava gairebé un segle de reclusió per agressió sexual

L’Audiència de València va acollir el judici contra el detingut a Vielha el maig del 2018.

L’Audiència de València va acollir el judici contra el detingut a Vielha el maig del 2018.GOOGLE MAPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de València ha condemnat a 28 anys de presó C.S.E., de 32 anys, detingut el mes de maig del 2018 a Vielha per abusar sexualment de sis nens d’entre 8 i 15 anys, als quals va conèixer a la congregació religiosa a la qual pertanyia i als quals s’atansava amb l’excusa de donar-los classe de repàs. La Fiscalia sol·licitava per al processat gairebé un segle de presó encara que finalment el tribunal ha reduït la pena a 28 anys per abusos sexuals al considerar que, malgrat defensar-ho el Ministeri Públic i l’acusació particular, el pederasta no va exercir violència ni intimidació cap als menors i la seua agressivitat la qualifiquen com a “protesta” davant de les negatives dels nens a accedir a les seues pretensions sexuals. Així mateix, les acusacions eren per set nens, encara que en un cas la sala considera que no han quedat acreditats els abusos.

Segons la sentència, el condemnat sotmetia a diferents tipus d’abusos els menors durant un llarg període de temps, fins que les víctimes reunien les forces necessàries per trencar la relació. El pederasta duia a terme els abusos al seu propi domicili a Sagunt, als habitatges dels menors, de vegades fins i tot quan els pares dels nens eren a casa, i en viatges als quals portava els nens a Osca, Sevilla, Benidorm o un càmping de Terol, on el processat treballava com a monitor de menors. En un cas, els abusos sexuals van tenir lloc a l’Aran, on l’acusat va portar de viatge una de les víctimes. Al cap d’un temps, després de presentar-se les primeres denúncies i ser expulsat de la congregació, el pederasta se’n va anar a viure a Vielha i quan va ser detingut treballava com a monitor al menjador d’un col·legi de la Val d’Aran. En les seues declaracions durant el judici, les víctimes van assenyalar que van conèixer l’acusat a través de la congregació i que es guanyava la seua confiança i la de les famílies oferint-los ajuda per fer-los repàs.

El condemnat abusava de les víctimes quan se les emportava d’excursió, en un cas a la Val d’Aran

L’Audiència de València rebaixa la pena al considerar que no va exercir violència contra les víctimes

Finalment, l’Audiència de València li ha imposat 28 anys de presó per dos delictes continuats d’abusos i per quatre delictes d’abusos sexuals, només un dels quals a menor de setze anys malgrat que les víctimes tenien entre vuit i quinze anys. Així mateix, li imposa deu anys de llibertat vigilada després de sortir de la presó i la prohibició de treballar amb menors durant set anys. Tampoc podrà atansar-se per un període d’entre tres i vint anys a les víctimes, a les quals haurà d’indemnitzar amb un total de 133.000 euros per danys morals.

La majoria dels nens encara continuen rebent tractament psicològic. Fonts pròximes van informar a aquest diari que l’acusat ha recorregut la sentència davant del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià al defensar que les relacions van ser consentides.

Totes les víctimes van admetre que no havien explicat abans els abusos per “por” i “vergonya” fins que es van presentar les primeres denúncies el febrer del 2018.

La Fiscalia i l’acusació particular estan estudiant presentar un recurs contra la sentència de l’Audiència de València al considerar que va haver-hi agressió sexual perquè els menors no van donar el seu consentiment, es van oposar als abusos i es tracta de víctimes de poca edat. La sala no admet l’agressió sexual perquè considera que no hi va haver violència, sinó un “consentiment viciat” a causa de la falta de raó de les víctimes per la seua curta edat i la diferència amb l’acusat.

Regals i viatges als nens fins que “explotava” si s’hi negaven

Els menors van declarar durant el judici que al principi els abusos van començar amb tocaments i que, després, anava augmentat la gravetat fins a arribar a penetracions en alguns casos. Tots els nens van assenyalar que no van consentir les relacions i que l’acusat es posava violent i agressiu quan s’hi negaven. Per guanyar-se’n la confiança, van explicar que els feia tota mena de regals com un telèfon mòbil, un ordinador portàtil o viatges.

tracking