SEGRE

PROJECTES OBRES

Puigverd renova la teulada de l'antic molí fariner

L’ajuntament també habilita un passeig al costat de la bassa

L’alcalde, Joan Eroles, mostra part del nou passeig.

L’alcalde, Joan Eroles, mostra part del nou passeig.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Puigverd d’Agramunt porta a terme els treballs de renovació de la teulada de l’antic molí fariner de la localitat, que data del segle XIII, edifici que es convertirà en un centre d’interpretació de la vall del Sió que se centrarà a divulgar el llegat romà del municipi.

L’alcalde, Joan Eroles, va explicar ahir que els treballs a la teulada pretenen eliminar les filtracions d’aigua i se centren a substituir les antigues bigues per unes de noves de fusta. L’actuació compta amb un pressupost de 30.000 euros i està finançada majoritàriament per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) –28.000 euros– i la resta és aportació municipal.

L’edifici es convertirà en un centre d’interpretació de la vall del Sió

Està previst que els treballs, a càrrec de l’empresa Construccions i Reformes Garcia Corrales d’Agramunt, finalitzin al febrer.

Paral·lelament l’ajuntament construeix un passeig per als vianants junt a l’antiga bassa d’aigua, ubicat a la cara nord del molí fariner. Aquests treballs tenen un cost aproximat de 140.000 euros. S’ha de destacar que la bassa, actualment buida, es convertirà en un espai tancat per organitzar-hi activitats culturals i lúdiques.

Aquestes dos fases culminaran amb una tercera en la qual es portarà a terme la reforma de l’interior de l’antic molí i la museïtzació, actuació que compta un pressupost de 230.000 euros i que s’emmarca en el Feder del Camí de Sant Jaume. L’alcalde de Puigverd va explicar que aquesta última fase la traurà pròximament a concurs la Diputació de Lleida.

L’alcalde, Joan Eroles, mostra part del nou passeig.

L’alcalde, Joan Eroles, mostra part del nou passeig.SEGRE TÀRREGA

tracking