SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Serra i Fornells prenen les regnes d'Esquerra al pla de Lleida

L’exalcalde d’Alcarràs serà el president fins al 2022, any en què el rellevarà l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda || Candidatura única votada ahir per la militància

La nova executiva entrant del partit a Lleida amb membres de l’executiva nacional d’ERC.

La nova executiva entrant del partit a Lleida amb membres de l’executiva nacional d’ERC.ERC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els prop de 200 militants que ahir van assistir al congrés de renovació dels càrrecs de l’executiva regional de la Federació de Lleida d’Esquerra Republicana celebrada a Sant Martí de Maldà van donar el seu suport, pràcticament unànime, a la candidatura encapçalada per Miquel Serra, com a president, i Montserrat Fornells com a secretària general.

Els dos candidats, que es rellevaran en els càrrecs a partir del 2022, van presentar una llista formada per dos militants de cada comarca del pla (Pla, Urgell, Noguera, Segrià, Segarra i les Garrigues) i dos més en representació de la secció local de Lleida pel seu volum de militants; totalment paritària, com exigeixen els estatuts de la formació política aprovats el 21 de desembre passat al Congrés Nacional que va tenir lloc a Barcelona. L’exalcalde d’Alcarràs i l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda formaven una candidatura única per rellevar el fins ara president i alcalde de Torrelameu, Carles Comes, que no es presentava als comicis i que ha estat al capdavant de l’organisme des del 2012.

Més Ponent, més país, sumem pel territori és el nom d’aquest nou projecte polític que el mateix Serra va qualificar d’“encertat” en “un moment complicat en què és més necessari que mai que unim esforços per continuar enfortint el projecte que ens porti a la república catalana”.

Per la seua part, l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i diputada la Parlament, Montse Fornells, va manifestar que “la nostra manera de portar les regnes de la Federació Regional d’ERC serà de forma conjunta, participativa, transparent”. La nova executiva està també integrada per Ferran de Noguera, Kevin Bruque, Engelbert Montalà, Alba Balcells, Inés Granollers, Joan Santacana, Salvador Noguera, Verònica Carulla, Montse Bergés, Bernat Solé i Elena Garay.

D’altra banda, l’exalcalde de Castell de Mur, Josep Castells, es va imposar a les eleccions de la federació d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran. La seua candidatura, de la qual formen part l’exsenadora Anna Azamar, i la segona tinenta alcalde de la Seu, Marian Lamolla, va rebre 73 vots. Va guanyar l’encapçalada per l’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostao, en la qual hi havia la delegada de la Generalitat al Pirineu, Rosa Amorós, que va rebre un total de 28 vots.

tracking