SEGRE

MUNICIPIS MEDI AMBIENT

Alcarràs multa 91 veïns per tirar escombraries en carrers després d'escorcollar-los les bosses

Persones que no van seguir les normes de la recollida porta a porta reben sancions d’entre 150 i 400 euros || Les bosses contenien sobres, rebuts i altres documents que va trobar la policia municipal

Veïns de Gerb han deixat les escombraries al carrer com a protesta per la retirada dels contenidors.

Veïns de Gerb han deixat les escombraries al carrer com a protesta per la retirada dels contenidors.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs va multar al llarg de l’any passat 91 veïns per llançar bosses d’escombraries en camps i carrers en lloc d’aplicar la recollida porta a porta, el sistema que la població va adoptar el desembre del 2018. Segons l’alcalde, Manel Ezquerra (Sempre Alcarràs), la policia local va poder localitzar els infractors examinant els rebutjos, on van trobar sobres, domiciliació de rebuts o adhesius de paquets, entre altres documents amb dades personals. “De fet, la majoria de les sancions ja s’han cobrat perquè no hi ha hagut marge d’al·legació”, va indicar. Oscil·len entre els 150 i els 400 euros, segons estableix l’ordenança de civisme al capítol d’infraccions lleus que ronden entre els 30 i els 600 euros. Les més abundants corresponen a les que afecten el medi ambient, és a dir, les escombraries que s’han llançat en camps de cultiu o zones verdes i també ha castigat que es deixessin en papereres al centre urbà.

Agents de la Policia Municipal d’aquesta població del Segrià, integrada per 15 persones, patrullen de paisà per la població des de fa tres mesos. L’objectiu és enxampar in situ les persones que cometen actes incívics com embrutar els carrers i, en especial, deixar els excrements dels gossos a la via pública. “No es fa cada dia però sí esporàdicament i de forma aleatòria perquè el mètode sigui efectiu”, va explicar Ezquerra. L’alcalde va indicar que en el que va d’any ja s’han imposat algunes multes més per llançar les escombraries en llocs inadequats. No obstant, el sistema ha fet efecte i són moltes menys que el 2019. “També és cert que ara ja no trobem identificacions en les poques bosses d’escombraries que s’han dipositat incorrectament”, va afegir.

Aitona i Torres fa mesos que estan “a la caça” de forans que llancen brossa als seus contenidors

Aitona i Torres també fa mesos que van “a la caça” de forans que llancen les escombraries als seus contenidors i els fan pagar 100 euros després d’identificar-los.

Escombraries al carrer a Gerb com a protesta per retirar contenidors Veïns de l’EMD de Gerb, que viuen a prop de la carretera de Vilanova de la Sal on s’ha retirat una illa de contenidors al trobar-se en una parcel·la privada i que no ha estat restituïda en cap altre espai, han deixat en els últims dies les escombraries al carrer com a mesura de protesta. Asseguren que el consistori no preveu instal·lar una altra illa a la mateixa àrea i reclamen disposar de nous dipòsits a la zona. L’EMD va retirar una de les cinc illes de contenidors de la població i va aplicar la recollida d’escombraries porta a porta als majors de setanta anys i els veïns que visquin sols i acreditin alguna discapacitat que redueixi la seua mobilitat. D’aquesta manera, s’evita que les persones grans hagin de recórrer llargues distàncies per tirar la brossa.

tracking