SEGRE

MUNICIPIS ORDENANCES

Només un 10% dels comerços de la Seu hauran de canviar rètols

L’ajuntament reformula l’ordenança que exigia modificar-ne fins a un 80%

Un dels carrers comercials de la Seu d’Urgell.

Un dels carrers comercials de la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern a l’ajuntament de la Seu d’Urgell (Junts per la Seu i ERC) ha accedit a modificar l’ordenança de rètols i publicitat a la capital aprovada el 2018 per l’anterior equip de govern, i només un 10% dels locals i establiments comercials s’hauran d’adaptar al canvi davant del 80% d’establiments que, fins ara, es veien obligats a modificar o retirar els seus rètols de les façanes en un termini de cinc anys.

El consistori ha acceptat la major part de les al·legacions que van presentar en bloc tres entitats del municipi: Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU), Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU) i Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell. Quan es va iniciar el redactat de la nova regulació el consistori va proposar un període transitori d’adaptació d’un any, que després va passar a cinc i que ara passarà a ser de deu anys.

Els comerciants i l’hostaleria de la capital de l’Alt Urgell van demanar revisar l’ordenança

Fonts del sector es van mostrar ahir “satisfets i molt agraïts” amb l’ordenança modificada, que s’haurà d’aprovar en el ple del proper mes de març. Comerç, indústria i hostaleria s’han mostrat sempre a favor de disposar d’“unes normes que estableixin uns límits i fixi uns estàndards, però que també sigui flexible i no perjudiqui econòmicament el sector”.

El nou redactat de l’ordenança municipal amplia les mesures dels cartells de les façanes, que des del 2018 era d’un màxim de 60 centímetres d’altura i que passarà a ser de 80 centímetres.

El consistori ha acceptat també l’al·legació del sector que feia referència a la posició dels elements publicitaris. A partir d’ara podran quedar instal·lats en posició vertical a la façana i podran disposar de relleu, dos extrems no permesos fins ara.

A més, la il·luminació en sentit ascendent també estarà permesa sempre que no hi hagi contaminació lluminosa als nous cartells.

En la regulació del centre històric, l’ajuntament ha acceptat que les façanes dels establiments puguin instal·lar banderoles però amb unes limitacions establertes (80 centímetres d’ample), així com la utilització de marquesines (de 20 centímetres d’ample com a màxim).

El polígon industrial del municipi també es veurà beneficiat del nou redactat i les façanes podran disposar d’un màxim de tres cartells publicitaris en lloc d’un com preveia l’antiga regulació.

D’altra banda, també destaca l’acord consensuat entre sector i ajuntament per disposar d’una taula intersectorial en la qual poder analitzar i tractar futures modificacions pel que fa al text.

tracking