SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Cop al tràfic de cocaïna a Barcelona i la Seu d'Urgell

Els Mossos d’Esquadra van detenir onze persones també a Salou i Maó || Escorcoll en un habitatge a la capital de l’Alt Urgell

Imatge d’un dels detinguts a Barcelona.

Imatge d’un dels detinguts a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van efectuar ahir al matí un escorcoll en una casa de la Seu d’Urgell en el marc d’una operació antidroga que es va saldar amb la detenció d’onze persones, la majoria a Barcelona.

En col·laboració amb Europol, agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la policia catalana van practicar un total de tretze escorcolls a Barcelona, l’àrea metropolitana, Salou, la Seu d’Urgell i Maó, a Menorca, i van arrestar onze persones acusades de formar part d’una xarxa de tràfic de drogues, principalment cocaïna, i blanqueig de capitals.

L’operació va començar a les 6.00 hores i els investigadors van practicar 13 escorcolls simultanis

L’operatiu es va iniciar a les 6.00 hores amb diverses entrades simultànies. Una es va produir a Barcelona, en ple Eixample. Segons els veïns, es tracta d’una empresa d’inversions on també vivia una família de quatre persones i en el qual un home va ser detingut. A Maó, l’escorcoll va ser dut a terme per la Policia Nacional però no es va arrestar cap persona.

Es tracta d’una investigació que dirigeix el jutjat d’Instrucció número 1 de Sant Boi de Llobregat. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els Mossos van publicar ahir al matí un vídeo en el qual apareixen més d’una desena d’agents entrant en un edifici al crit de “policia” i van detallar que el dispositiu era a càrrec de la Divisió d’Investigació Criminal.

D’altra banda, s’ha de destacar que es preveu que aquest matí comenci a l’Audiència de Lleida el judici contra deu acusats d’assaltar narcotraficants a Tornabous, Alcarràs i la capital del Segrià, per als quals la Fiscalia demana penes d’entre 3 i 35 anys, i mig de presó per diferents delictes d’homicidis en grau de temptativa, tràfic de drogues, possessió il·lícita d’armes i robatoris violents.

El processat que s’enfronta a una major petició de pena de presó va disparar contra dos agents dels Mossos quan anava a ser detingut, al costat d’altres membres del grup criminal, el març del 2017 a Tornabous. El judici pot durar tres dies.

tracking