SEGRE

INFRAESTRUCTURES ENDESA

Desmantellen una línia d'alta tensió centenària al Pallars i la Noguera

Entre Ponts i la Pobla, una de les primeres de Catalunya || Desballesten velles torres i n’instal·len d’altres amb nou traçat

Un dels trams de la línia CH Capdella a Sant Adrià de Besòs el gener del 1917.

Un dels trams de la línia CH Capdella a Sant Adrià de Besòs el gener del 1917.ENDESA

Creat:

Actualitzat:

Endesa porta a terme el desmuntatge d’una de les primeres línies d’alta tensió de Catalunya, que ha estat substituïda per un nou traçat que compta amb l’última tecnologia. Es tracta d’una línia elèctrica centenària entre la subestació de la Pobla de Segur, al Pallars, i la subestació de Ponts, a la Noguera.

Aquesta infraestructura centenària va ser l’encarregada de transportar l’electricitat a Barcelona el 1914 des de la primera gran central hidroelèctrica que va operar al Pirineu, la central de la Torre de Capdella. A més, va permetre l’expansió hidroelèctrica i energètica de Catalunya.

L’origen de la línia era a la central de la Torre de Capdella i estava destinada a la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs. Avui està previst, amb l’ajuda d’una gran grua, el desmuntatge d’algunes de les torres metàl·liques d’aquesta línia elèctrica a la zona del port de Comiols.

Els últims treballs han permès desmuntar fins ara més de 55 quilòmetres de cablatge d’aquesta línia i gairebé dos-centes torres metàl·liques, que amb el canvi han quedat en desús i tècnics d’Endesa porten a terme el desballestament.

L’objectiu d’Endesa amb aquesta reforma de les línies és augmentar la qualitat del servei del subministrament elèctric en aquestes comarques lleidatanes per on transcorren.

tracking