SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El Pirineu, en peu de guerra per exigir la millora de l'N-230 després de l'enèsim accident

Un camió bolca a l’altura del pantà d’Escales i Aran i la Ribagorça demanen més seguretat || La carretera va estar tallada durant trenta minuts i hi va haver pas alternatiu fins a primera hora de la tarda

Imatge del camió que va bolcar ahir a l’N-230 al seu pas pel pantà d’Escales.

Imatge del camió que va bolcar ahir a l’N-230 al seu pas pel pantà d’Escales.BOMBEROS DE BENABARRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’enèsim accident a l’N-230 va posar ahir en peu de guerra el Pirineu, que exigeix a l’Estat que millori ja aquesta carretera. Aran i l’Alta Ribagorça denuncien que la via “no està preparada per assumir l’elevat volum de trànsit que rep” i demanen al Govern central que ampliï la calçada i millori la seguretat. El sinistre d’ahir va tenir lloc al migdia, quan un camió va bolcar a l’altura del pantà d’Escales. Va provocar un tall de carretera de 30 minuts i després es va donar pas alternatiu fins a les 16.00 hores. Aquesta és la segona vegada en poc més d’una setmana que un accident tanca l’N-230, després del camió que va abocar el 27 de gener a Viacamp i va obligar a tancar tres hores la circulació.

El conductor va resultar ferit lleu després de perdre el control del vehicle per causes que es desconeixen. Llavors va sortir de la via i va quedar atrapat al camió. Fins al lloc van acudir els Bombers de la Generalitat, mentre que els de Benavarri van alliberar l’home. El camió transportava pipes i va bolcar part del combustible, encara que ràpidament van controlar la fuga. Segons els bombers, el conductor va ser traslladat a l’hospital de Vielha amb contusions lleus.

L’accés a quatre pobles de les Valls de Valira està tancat des de divendres per una allau de roques

El síndic d’Aran, Paco Boya, va explicar que “la situació de l’N-230 demostra que és necessari posar restriccions al trànsit pesant”, en relació amb el veto que va entrar en vigor la setmana passada entre Benavarri i França i que s’aplica en divendres i diumenge durant la temporada d’esquí (vegeu SEGRE de dissabte). Boya va apuntar que “si això arriba a succeir un dia de màxima afluència, el problema seria majúscul”.

La presidenta del consell de la Ribagorça, Maria José Erta, va dir que el tram d’Escales “és el més complicat, pels revolts i els despreniments”.

L’alcalde del Pont de Suert, Josep Antoni Troguet, va assenyalar que la millora del tram de Sopeira a la capital de la Ribagorça és una “urgència” perquè “la via no és adequada al volum de trànsit”. Més de 2.000 vehicles circulen al dia per l’N-230 i més de 500 són camions. Troguet va assenyalar que “el volum de trànsit de vehicles pesants va a més i la carretera no està preparada”.

tracking