SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Juneda exigeix l'estació de bus a l'N-240 després de 5 anys d'espera

La Generalitat ja preveu 134.500 € en el pressupost d’aquest any

L’ajuntament de Juneda reclama el nou equipament.

L’ajuntament de Juneda reclama el nou equipament.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Juneda reclama a la conselleria de Territori i Sostenibilitat que abordi les obres de l’estació d’autobusos, prevista des de fa cinc anys, i que té una partida de 134.500 euros en el projecte de pressupost de la Generalitat per al 2020, segons va explicar l’alcalde, Antoni Villas. Ho considera urgent, ja que ara, a primeres hores del matí, es concentren al carrer Prat de la Riba fins a set autobusos, els que fan el transport escolar de Lleida a les Borges i la línia regular que enllaça Montblanc amb la capital del Segrià.

Segons va assenyalar Villas, urgeix treure aquests vehicles del centre de la població, ja que la situació suposa un risc per al trànsit i per als vianants, va indicar.

El consistori ja ha fet la cessió de terrenys a la Generalitat. Per això, va haver de permutar una zona verda al centre de la localitat per la que hi ha al costat de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, on es farà la nova estació, vora l’N-240. Això facilitarà la sortida i entrada dels autocars.

Villas va assegurar que ja estan tots els tràmits llestos perquè la Generalitat liciti l’actuació, atès que la finca triada ja és una àrea dedicada a equipaments.

D’altra banda, aquesta població de les Garrigues ja ha estrenat el circuit de BTT que s’ha fet a petició dels joves de la localitat, atesa l’afició a aquest esport. Les obres han suposat una inversió d’uns 20.000 euros.

Està promogut per l’ajuntament, propietari dels terrenys; el Consell Esportiu de les Garrigues (encarregat de la gestió de l’escola, monitors i classes), el Club Ciclista Colla la Pedalada de Juneda i la delegació de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida.

D’altra banda, compta amb quatre pistes per a la pràctica de diverses modalitats d’aquest esport i una extensió de 3.500 metres quadrats.

Trenta nínxols nous i millores al carrer Prat de la Riba L’ajuntament de Juneda construirà trenta nous nínxols en una primera fase d’un projecte que en contempla 180 i que s’executarà en sis actuacions. Les tombes seran de propietat municipal i les anirà adjudicant a mesura que es reclamin després d’una mort. L’actuació ha suposat una inversió de 36.000 euros. D’altra banda, també portarà a terme la millora d’una tram del carrer de Prat de la Riba des de l’escola fins a l’estació que costarà 42.000 euros.

tracking