SEGRE

INSTITUCIONS GESTIÓ

Multes de 3.000 euros al transport escolar del Segrià

Per incomplir plecs del contracte i viatjar sense acompanyant

Imatge d’arxiu d’un ple del consell del Segrià.

Imatge d’arxiu d’un ple del consell del Segrià.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El consell del Segrià debatrà demà al ple imposar tres multes de 3.000 i de 1.000 euros a dos concessionàries del transport escolar de la comarca. Són l’UTE d’Hispano Igualadina SL i Vigo-Barcelona SA i l’empresa Autocares Ravigo, per no aportar documentació que exigeixen els plecs de contractes; fer un dels serveis sense monitor acompanyant i per falta de formació als monitors. Segons fonts del consell, ja se’ls ha instat a corregir aquestes deficiències i, finalment, va obrir sengles expedients per imposar sancions.

A l’UTE se li ha reclamat que aporti la documentació que acrediti que el monitor acompanyant que requereix el servei de transport escolar disposa de la formació bàsica de primers auxilis i el títol de monitor.

En aquest cas, fonts del consell asseguren que aquesta infracció està tipificada pels plecs del contracte com una falta greu i castigada amb 1.000 € de multa.

A la firma Autocares Ravigo SL se li obre l’expedient per la demora d’entre dos i quatre setmanes en l’entrega de documentació que es va exigir en diverses ocasions.

La infracció també és greu i és de 1.000 euros. A més, les fonts consultades de l’ens comarcal van explicar que a aquesta mateixa firma també se li obre un expedient per una falta molt greu al fer un dels serveis de transport sense un monitor acompanyant. En aquest cas la gravetat de la falta preveu una sanció de 3.000 euros.

El ple preveu també una declaració institucional reclamant quatre línies de rodalies a Lleida aprofitant els corredors ferroviaris i optimitzar infraestructures actuals, i que els trens low cost AVLO d’alta velocitat tinguin parada amb tren Lleida.

tracking