SEGRE

PATRIMONI PROJECTES

Torà aborda la recuperació de la torre de Vallferosa

Amb una inversió de 158.000 euros

Imatge de la torre de Vallferosa, a Torà.

Imatge de la torre de Vallferosa, a Torà.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torà preveu finalitzar la restauració de la torre de Vallferosa amb els últims treballs de recuperació de l’interior del conjunt monumental. En el mateix projecte es duran a terme també diverses obres de millora de l’entorn. L’alcalde, Magí Coscollola, va explicar que després de l’actuació només quedarà pendent la millora de l’església del nucli, situada al costat de la torre medieval.

El projecte compta amb una inversió de 157.875 euros dels quals el ministeri de Transports i Mobilitat en finançarà 95.000, el departament de Cultura de la Generalitat n’aportarà 45.000 i la resta la pagarà l’ajuntament d’aquesta localitat de la Segarra.

Fa més d’una dècada que el consistori de Torà inverteix en la recuperació d’aquest monument. L’última intervenció a la torre de Vallferosa es va dur a terme el 2016, amb la impermeabilització de la coberta per evitar filtracions d’aigua i resoldre problemes estructurals. La inversió per a aquesta actuació va ser de 68.000 euros. L’origen de la torre se situa entre els segles VIII i IX. Val a recordar que el 1949 va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

tracking