SEGRE

MUNICIPIS COMERÇ

Comerciants de Tàrrega alerten del tancament constant d'establiments al centre de la ciutat

El sector tem també per l’obertura de noves superfícies comercials a la capital de l’Urgell

El cèntric carrer Santa Anna veurà com tanquen tres botigues en menys de dos mesos.

El cèntric carrer Santa Anna veurà com tanquen tres botigues en menys de dos mesos.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants de Tàrrega estan preocupats pel degoteig de tancaments d’establiments al centre de la ciutat, que històricament havia estat un referent del comerç a Lleida. En menys de dos mesos està previst que tanquin tres botigues al carrer Santa Anna, un dels més comercials i transitats, i dos més al carrer de Santa Maria. Aquesta preocupació està vinculada amb l’obertura de noves superfícies comercials com el supermercat que Mercadona projecta a l’entrada de Tàrrega des de Cervera i del qual ja han començat les obres. De fet, entre dijous i ahir els operaris van enderrocar la gasolinera Prats, l’antic Lidl i els locals que fins fa menys d’una setmana acollien La Sirena i el Merkal Calçats.

A fi de frenar i revertir aquesta tendència de tancaments de petits negocis al centre, Foment Tàrrega, l’associació de comerços i serveis de la ciutat, ha convocat una reunió amb els seus socis el dia 12 de febrer. Fonts de la junta de treball de l’entitat van explicar que “volem que els comerciants proposin mesures” que faran arribar al consistori, ja que l’endemà tenen una reunió amb l’alcaldessa, Alba Pijuan, i l’edil de Promoció Econòmica, Núria Robert. Les mateixes fonts també van indicar que “tenim la sensació que el comerç no és una de les prioritats de l’actual equip de govern municipal (format per ERC, CUP i PSC)” i van demanar que “el comerç sigui el pilar fonamental de l’àrea de promoció econòmica”. Malgrat aquestes crítiques, van reconèixer que “tenim un canvi de paradigma del comerç a nivell general i no és culpa de l’ajuntament que tanquin negocis”.

L’edil de Promoció Econòmica va dir que “el comerç pateix una crisi general” i va assegurar que és una prioritat per al govern local. En aquest sentit, va explicar que “totes les mesures que prenem a nivell de reordenació del centre estan pensades tenint en compte que es tracta d’una zona comercial a cel obert”. Robert es va mostrar oberta a escoltar les diferents propostes per poder dinamitzar el sector i va animar tots els comerços a associar-se a l’entitat. Per un altre costat, mig centenar de comerços van participar ahir en el mercat de rebaixes d’hivern de l’entitat Foment Tàrrega.

Jubilacions i absència de relleu generacional, motius del tancament

Altres capitals de comarques de Lleida busquen vies per assegurar el futur dels comerços. A Balaguer, el principal motiu de tancament d’establiments comercials correspon a la falta de relleu generacional. No obstant, la regidora d’Empresa i Promoció Econòmica, Ester Guarné, va apuntar que “també se n’obren altres de nous i busquem constantment iniciatives i projectes per incentivar l’obertura de negocis”, va dir.

El cèntric carrer Santa Anna veurà com tanquen tres botigues en menys de dos mesos.

El cèntric carrer Santa Anna veurà com tanquen tres botigues en menys de dos mesos.SEGRE TÀRREGA

tracking