SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Perforen la primera de les quatre galeries d'emergència del túnel de Tres Ponts

La primera galeria d’evacuació que s’ha perforat.

La primera galeria d’evacuació que s’ha perforat.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per millorar la seguretat a la carretera C-14, entre Organyà i la carretera d’accés a Montant de Tost, al congost de Tresponts, avancen a bon ritme i ahir va concloure la perforació de la primera de les quatre galeries d’evacuació del nou túnel. Es tracta d’una de les dos sortides d’emergència de la boca sud.

Fonts pròximes van explicar que el calendari continua sobre els terminis previstos inicialment i que a l’abril haurien de quedar llestes les quatre galeries d’emergència, annexes a la principal. Per la seua part, l’obra del túnel haurà d’estar acabada a finals d’aquest any 2020. D’altra banda, els treballs amb explosius obliguen a fer dos talls de carretera diaris de deu minuts cada un. És el temps just per poder efectuar la voladura i retirar les roques que poden haver caigut sobre la calçada.

El tram afectat pel tall de la circulació de vehicles és el que es troba comprès entre els punts quilomètrics 163,4 i 164,6. Val a recordar que les galeries d’evacuació van quedar paralitzades a finals de l’any passat i durant prop de tres mesos després que l’empresa subcontractada per a les excavacions (Ossa) es retirés de l’obra a causa de discrepàncies econòmiques amb la concessionària (UTE Copcisa i Acciona).

tracking