SEGRE

MASCOTES CIVISME

Balaguer obligarà a netejar l'orina dels gossos als carrers amb aigua

L’ordenança instarà els amos que al passejar-los portin una botella || Multarà qui no la tingui i apujarà multes per no recollir els excrements si hi ha reincidència

Un treballador municipal recollint una mostra d’excrements.

Un treballador municipal recollint una mostra d’excrements.AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer obligarà els propietaris de gossos a netejar amb aigua les orines de les seues mascotes al carrer. Per assegurar-se que ho facin, multarà els que no portin una botella d’aigua mentre passegin els gossos.

Aquesta és una de les mesures que l’equip de govern preveu incorporar a la nova ordenança municipal sobre animals, que encara es troba en fase d’estudi. És una mesura pionera a Lleida, encara que altres ajuntaments de Catalunya i Espanya ja fa temps que l’han implementat. Alguns són Alacant, Almeria, Benalmádena, Jaén, Linares, Tarragona i Mataró. Aquest últim imposa multes de fins a 750 euros si no es compleix aquesta exigència, que té com a objectius millorar la salubritat a la via pública i evitar la degradació del mobiliari urbà. En altres ciutats com ara Barcelona no és encara obligatori fer-ho, però sí que està recomanat.

Serà obligatori portar una ampolla d’aigua quan es passegin els animals per netejar les orines El consell vol trobar una solució a la falta d’un refugi comarcal durant aquest mandat

En la mateixa línia, l’ajuntament agreujarà les sancions dels amos que siguin reincidents i que no compleixin la normativa, a falta que es concretin els imports de les multes. Actualment són de 60 euros, amb l’opció d’un 50 per cent de descompte.

Mollerussa obre el seu refugi temporal a la comarca L’ajuntament de Mollerussa vol que el seu refugi temporal d’animals pugui acollir mascotes abandonades d’altres municipis de la comarca del Pla d’Urgell. Així ho va dir l’alcalde, Marc Solsona, després d’assegurar que diversos edils han manifestat l’interès a poder portar gossos i gats abandonats en aquest equipament, que ara és d’àmbit municipal. Els municipis podran utilitzar aquest servei una vegada hagin ultimat un conveni, i sempre que hi hagi prou espai. Val a recordar que l’esmentat refugi temporal, ubicat en un antic magatzem d’Adif pròxim a la nova estació de bus, no substitueix un refugi de mascotes, atès que aquest espai només acull de forma transitòria els animals abans de ser traslladats a refugis o protectores amb les quals l’ajuntament de Mollerussa té conveni des de fa diversos anys. Malgrat tot, des d’aquest refugi, la gestió del qual va a càrrec de Nova Eucària, s’estan duent a terme campanyes perquè els veïns adoptin els animals. Aquest equipament compta amb diferents espais habilitats per a gossos i gats. El consell comarcal del Pla d’Urgell ja va anunciar el seu interès a trobar una solució a la falta d’un refugi a la comarca durant aquest mandat, tal com va explicar el president de l’entitat, Rafel Panadés.

tracking