SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

La Pobla exigeix tirar o rehabilitar cases en ruïnes

Antics habitatges de ferroviaris, ara de la Sareb || Porten dos mesos amb tanques

Un home al costat de les antigues cases dels ferroviaris, amb tanques per risc de despreniments.

Un home al costat de les antigues cases dels ferroviaris, amb tanques per risc de despreniments.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Pobla de Segur exigeix demolir o rehabilitar les antigues cases dels ferroviaris, que fa més de dos mesos que estan envoltades de tanques per risc de despreniments. Ho va reclamar a través d’un requeriment fa gairebé dos mesos a l’actual propietari, la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), també coneguda com el banc dolent.

Val a recordar que aquestes cases eren antigament propietat de Renfe. S’hi allotjaven molts dels treballadors al costat de les seues famílies, tant maquinistes com operaris de l’antic centre de manteniment de trens. També les van ocupar obrers de l’antiga fàbrica de ciment que proveïa construccions com les hidroelèctriques de la conca de la Noguera Ribagorçana i les preses de Mequinensa i Riba-roja.

Anys més tard es va plantejar enderrocar-les per construir-hi habitatges nous, però el projecte va quedar paralitzat amb l’esclat de la crisi econòmica del 2008. Finalment van passar a ser propietat de la Sareb.

A l’espera del que decideixi fer amb les cases l’actual propietari, Baró va apuntar a la possibilitat de demolir-les amb l’objectiu de construir habitatges als terrenys destinats a lloguer social.

tracking