SEGRE

PARTICIPACIÓ COMERÇ

Arbeca vota mantenir el mercat d'antiguitats

Rep el suport del 75,71% dels participants en la consulta || El consistori puntualitza que el resultat no és vinculant

El mercat d’antiguitats i d’articles de segona mà d’Arbeca va estar ahir molt concorregut.

El mercat d’antiguitats i d’articles de segona mà d’Arbeca va estar ahir molt concorregut.ANNA BERGA /ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns d’Arbeca han decidit, a través d’una votació presencial, mantenir el mercat d’antiguitats i de segona mà que se celebra els diumenges. Van participar-hi 708 persones d’un cens de 2.041, la qual cosa representa una participació del 34,69 per cent.

Del total, un 75,71 per cent (536) van optar per continuar celebrant el mercat, segons va indicar l’ajuntament, que va convocar aquest procés després d’haver organitzat ja una altra consulta informal a través de les xarxes socials, que es va saldar amb opinions dividides.

Un 22,03 per cent dels sufragis (156 veïns) van votar en contra de mantenir aquesta iniciativa i també hi va haver catorze vots en blanc i dos de nuls. L’alcalde, Sergi Pelegrí, va afirmar que van proposar aquesta votació per solucionar la divisió entre els veïns que donen suport al mercat i els que tenen molèsties, com soroll o falta d’aparcament. Va remarcar que el resultat no és vinculant al no arribar al 50 per cent de participació com demanava l’oposició, però va valorar que sí que hauria de ser “moralment vinculant” perquè els veïns han pogut opinar. Així mateix, va apuntar que l’impacte socioeconòmic que genera l’activitat és “favorable”.

Independentment del resultat, els promotors del mercadillo afirmen sentir-se “maltractats” pel govern municipal i diuen que tenen ofertes per anar a altres municipis. Asseguren que generen uns beneficis nets de 33.000 euros a l’any, xifra que l’alcalde va rebaixar a 25.000.

tracking