SEGRE

REGULACIÓ ZONES DE LLEURE

Camarasa vol cobrar als busos i cotxes de visitants de la Platgeta

Amb l’objectiu d’evitar la massificació de vehicles en aquesta zona de bany || L’ajuntament recull ara les propostes dels veïns per a les noves ordenances

Un autocar a la carretera C-13 a Camarasa l’estiu passat.

Un autocar a la carretera C-13 a Camarasa l’estiu passat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Camarasa vol fer pagar 5 euros als cotxes que accedeixin a l’espai natural al costat del riu Segre, conegut com la Platgeta, mentre que els autobusos de turistes hauran d’abonar 50 euros per estacionar en una àrea que habilitarà l’ajuntament. Aquesta és la proposta del consistori per intentar reduir la massificació de visitants i vehicles que es registra en aquesta zona de bany interior durant l’estiu, la qual cosa genera queixes dels veïns.

L’alcaldessa, Elisabet Lizaso, va explicar ahir que el ple ha donat l’aprovació inicial a la proposta i ara estan obtenint les aportacions dels veïns abans d’aprovar definitivament l’ordenança. Per aquest motiu, encara s’estan perfilant alguns punts. La proposta de l’ajuntament recull exempcions de pagament per a vehicles d’emergències, veïns, persones amb mobilitat reduïda o que tinguin immobles al municipi o un vehicle que consti al padró de la localitat. L’objectiu és que la regulació estigui enllestida “a temps per aquest estiu” i busca millorar la seguretat dels usuaris de l’àrea recreativa.

Els diners que es recaptin es destinaran “a pagar al personal que s’haurà de contractar per controlar l’accés i al manteniment de l’espai”. Així mateix, va avançar que estan valorant les opcions amb què compten per elaborar un pla d’usos que reguli l’activitat a la Platgeta.

L’ajuntament ja va tancar l’any passat durant diversos caps de setmana l’accés als vehicles. Els visitants van haver de caminar des del poble fins aquest espai. Per la seua banda, veïns voluntaris van assessorar sobre civisme els turistes i els van entregar bosses perquè recollissin les seues escombraries i se les emportessin.

Propostes per regular l’accés al congost de Mont-rebei La comissió entre Lleida i Osca sobre el congost de Mont-rebei va tornar a posar sobre la taula l’any passat el debat sobre la regulació d’accessos al congost de Mont-rebei per evitar massificacions. A més, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va aprovar a finals del 2019 una moratòria d’un any per no acceptar noves declaracions responsables per navegar a Canelles fins que es redacti un pla director que reguli el trànsit fluvial a l’embassament. S’ha de recordar que l’accés al congost des de Corçà es manté tancat a l’altura de Mas Carlets arran dels despreniments de finals de gener.

tracking