SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Condemnat a 15 anys un exmilitar de Talarn per un crim homòfob

Va assestar diverses punyalades a la víctima l’any 2000 a Montgat perquè era homosexual || Va escriure en un paret frases nazis amb sang de l’home mort

Missatges que va escriure l’assassí confés al lloc del crim a Montgat amb sang de la víctima.

Missatges que va escriure l’assassí confés al lloc del crim a Montgat amb sang de la víctima.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a quinze anys de presó un home, exmilitar a la base militar de Talarn, per un crim homòfob comès el 8 de març del 2000 a Montgat, al Maresme, al declarar-lo culpable el jutjat popular després de la seua confessió al judici que es va celebrar del 24 al 30 d’aquest mes de gener. El jurat va considerar provat que el condemnat, Cristian A.G.C., va matar la víctima “assestant-li un nombre important de punyalades en diversos llocs del cos” amb un ganivet.

Segons la sentència, el jurat confirma que l’acusat va cometre el crim per menyspreu a l’orientació sexual de la víctima i recorda que l’assassí “era simpatitzant de les idees derivades del nazisme i del supremacisme blanc”, tal com va corroborar la seua exparella, que va declarar que tenia penjades a l’habitació banderes amb l’esvàstica. Després d’apunyalar-lo, i una vegada havia mort, el condemnat “li va col·locar una flor a l’orella dreta i va escriure en una paret, amb la mateixa sang del mort, les expressions “Hitler tenia razon [sic]” i “KKK”, amb referència a les sigles de l’organització racista Ku Klux Klan.

Per tot, se’l declara culpable d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, amb l’agreujant de discriminació per orientació sexual, i el magistrat també el condemna a pagar una indemnització de 45.000 euros al fill de la víctima, amb qui no convivia, i 25.000 euros més a la germana.

El tribunal afegeix l’atenuant de dilacions indegudes perquè la investigació policial i el procediment penal van quedar paralitzats entre l’agost del 2003 i el maig del 2016, i l’acusat ha estat en presó provisional per aquesta causa des del 2 de setembre del 2017, quan se’l va detenir a Colòmbia, i va ser extradit a Espanya el 20 de setembre del 2018.

L’ara condemnat havia estat soldat a Colòmbia i va servir l’Exèrcit espanyol entre el 2007 i el 2008 a la base de Talarn, és a dir, set anys després de cometre el crim.

Comptava amb antecedents per agressió sexual, violència domèstica i lesions, a més de difondre simbologia nazi.

tracking