SEGRE

EDUCACIÓ PROJECTES

Energia solar en mans dels alumnes d'un institut de Cervera

El centre instal·la plaques fotovoltaiques per reduir en un 40% el consum elèctric || Els estudiants contribuiran a mantenir-lo i aprendran així sobre les renovables

Oró (dreta) amb dos professors de l’institut La Segarra i les plaques fotovoltaiques que s’han instal·lat.

Oró (dreta) amb dos professors de l’institut La Segarra i les plaques fotovoltaiques que s’han instal·lat.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’institut La Segarra de Cervera ha instal·lat vuitanta panells solars a la teulada. El centre pretén reduir un 40 per cent el consum elèctric, i també donar als alumnes l’oportunitat d’aprendre sobre les energies renovables. Els estudiants contribuiran a mantenir aquesta instal·lació i s’organitzaran activitats educatives relacionades amb aquesta sobre energies renovables i autoconsum d’electricitat.

Un enginyer de l’empresa Solenver que va exercir com a professor en aquest mateix institut, Eduard Oró, ha dissenyat aquesta instal·lació fotovoltaica. Permet conèixer en temps real la quantitat d’energia que genera. Els alumnes d’informàtica i de tecnologia del centre duran a terme pràctiques i podran investigar sobre el seu funcionament i sobre la seua incidència en el centre educatiu.

La instal·lació pot produir 35.600 kWh, mentre que el consum del centre és de 83.000. La seua vida útil és de 25 anys, aproximadament. Segons Oró, el projecte, que ha tingut un cost d’uns 22.000 euros, permet un estalvi de més de 3.000 euros a l’any, i l’amortització està projectada en un termini d’entre sis i set anys. Inicialment, el sistema està pensat únicament per al consum de l’institut. No obstant, des del centre van apuntar a la possibilitat d’adaptar-lo a mitjà termini per abocar a la xarxa elèctrica els excedents d’energia el cap de setmana, quan l’institut està tancat, i compensar així el subministrament que rep de la companyia elèctrica en els dies feiners.

Així mateix, aquest institut de la capital de la Segarra projecta millorar l’accés a la teulada del centre, on s’ubiquen els plafons, així com instal·lar un tancament perimetral de seguretat.

Aquestes actuacions tenen com a finalitat facilitar que els alumnes d’aquest centre de secundària puguin estudiar els panells solars. De la mateixa manera, també preveuen obrir la teulada de l’institut a possibles visites.

tracking