SEGRE

Llogar o comprar el material d'esquí?

Freqüència de pràctica, nivell o edat són algunes de les qüestions a tenir en compte, segons Atudem

Esquiadors ahir a l’estació de Boí Taüll.

Esquiadors ahir a l’estació de Boí Taüll.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons l’últim informe publicat per l’Associació Turística d’Estacions d’Esquí i Muntanya (ATUDEM), l’esquiador majoritari a l’Estat espanyol té un nivell intermedi, per la qual cosa, sovint, dubta entre els avantatges i inconvenients de llogar o comprar el material d’esquí. Des de l’associació proposen 5 preguntes que tot esquiador s’ha de plantejar per saber quina solució s’adapta millor a les seues necessitats.

Amb quina freqüència esquies?

Segons dades pròpies d’ATUDEM, l’esquiador mitjà espanyol acudeix les estacions amb una freqüència moderada. Ser un usuari més o menys habitual és un aspecte clau per poder valorar la compra d’equipament. Des de l’associació es recomana el lloguer per a aquelles persones que practiquin aquest esport entre dos i tres vegades per temporada. Tanmateix, s’aconsella la compra del material per a aquells esquiadors més assidus, amb uns 20 o 25 dies per temporada.

Quin és el teu nivell?

El nivell és una altra qüestió a tenir en compte en el moment de plantejar-se la compra o no del material d’esquí. Les xifres de l’informe anual d’ATUDEM mostren que l’esquiador mitjà espanyol no és un novell, però tampoc un expert. Llogar pot ser una solució per a aquelles persones que s’inicien en aquest esport. D’una banda, tindran la possibilitat de provar diferents materials, ja que cada dia d’esquí suposarà estrenar equipament nou i, per un altre, els permetrà entrar tranquil·lament en aquesta especialitat.

Des d’ATUDEM es recomana comprar el seu propi material a aquells esquiadors més experts. Això els permetrà millorar la seua tècnica utilitzant sempre les mateixes eines.

Quina edat tens?

L’edat pot ser una pregunta clau per decidir si comprar o llogar material d’esquí, especialment amb els nens. Les dades de les estacions de l’associació indiquen que un 28% dels seus usuaris són menors d’edat. Des d’ATUDEM es recomana llogar el material d’esquí quan encara s’està en període de creixement, ja que té una relació directa amb el físic de l’esquiador. Tanmateix, això dependrà de la freqüència de pràctica i nivell.

Com arribes a l’estació d’esquí?

És important valorar com es realitzen els desplaçaments cap a les estacions d’esquí. En cas de fer-ho amb cotxe particular, l’esquiador haurà de tenir els complements necessaris per poder portar els esquís amb seguretat, com poden ser fundes i portaesquís. Si al contrari, l’accés és en transport públic la possibilitat de desgast del material pot ser més elevada, ja que probablement no anirà col·locat en òptimes condicions, disminuint així la seua vida útil.

Tens espai i saps com cuidar el teu equip?

Per definició, els esports d’hivern són estacionals. Això significa que el material d’esquí adquirit haurà d’estar guardat uns mesos fins la següent temporada. Qui es plantegi adquirir el seu propi equipament haurà de valorar si té l’espai necessari per guardar-lo en bones condicions. Des d’ATUDEM es recomana un espai sec i ben ventilat.

A més, com qualsevol material tècnic, els esquís i els seus accessoris necessiten un manteniment mínim. És important que una vegada finalitzada la temporada s’elimini tota la humitat, afluixin les fixacions i les encerin. Tenir cura de l’equip requereix un mínim de disciplina cada vegada que es deixa d’utilitzar, un treball que s’evita si s’opta pels serveis de lloguer.

tracking