SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Prohibeixen a un jove atansar-se a la mare i al germà per agressions

Un lleidatà de 26 anys que està sent investigat per haver pegat i amenaçat amb un ganivet la seua progenitora || L’Audiència diu que hi ha risc per a les víctimes

Vista de l’entrada de l’Audiència Provincial de Lleida.

Vista de l’entrada de l’Audiència Provincial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha prohibit a un jove de 26 anys atansar-se a la seua mare i al germà al ser acusat de maltractament habitual en l’àmbit familiar. D’aquesta forma, manté la mesura de protecció acordada pel Jutjat d’Instrucció de Solsona, que va atorgar una ordre de protecció a la mare i al fill respecte al presumpte maltractador després que la mateixa víctima denunciés els fets. L’Audiència assenyala en una interlocutòria que comparteix el criteri del jutge d’instrucció d’atorgar la protecció a les víctimes “a fi d’evitar que es repeteixin nous fets que puguin atemptar contra la seua integritat”.

Una decisió que la sala confirma després que la mare denunciés ser víctima de maltractaments per part del fill i expliqués un cas concret que va tenir lloc el mes de setembre passat, en què, segons la declaració, després d’una discussió al domicili familiar, el seu fill la va amenaçar amb un ganivet i li va clavar diversos cops al cap, al coll i a la cara. Així mateix, va assenyalar que també va amenaçar el seu germà, fill de la denunciant.

El jove ha rebut tractament per agressivitat i altres patologies, a més del consum de drogues

A la interlocutòria, l’Audiència recorda que l’investigat pateix diverses patologies psiquiàtriques, així com un consum de substàncies estupefaents constant i “múltiples ingressos psiquiàtrics” per heteroagressivitat, que consisteix en violència física i verbal contra els altres. D’aquesta manera, la sala considera que els fets investigats podrien ser constitutius d’un delicte de maltractament en l’àmbit familiar, per la qual cosa hi ha una situació de risc cap a la mare i el germà de l’investigat. Així mateix, recorda que l’ordre de protecció és temporal i que, en cas que la instrucció finalment assenyali que no hi ha delicte, la mesura es retirarà. Tanmateix, ordena al Jutjat d’Instrucció de Solsona que mantingui l’ordre d’allunyament cap a les víctimes, ja que la interlocutòria no es pot recórrer en cap altre tribunal mentre continuen les diligències d’investigació sobre la causa.

Augmenten les causes judicials contra fills maltractadors Les causes judicials contra fills que han maltractament d’alguna forma els seus progenitors han augmentat durant els últims anys a les comarques lleidatanes. Segons la Memòria de la Fiscalia, el 2018, última dada disponible, es van investigar 68 casos en els quals els pares havien estat víctimes de violència per part dels fills a la província de Lleida. Una xifra que representa un increment respecte al 2017, amb 62 casos, i que s’ha disparat en els últims quatre anys fins un 44,7%, ja que el 2015 els casos es van situar en 47. L’estadística del Ministeri Públic inclou que els jutjats lleidatans també van investigar 21 casos més en els quals les víctimes del maltractament familiar eren avis o altres ascendents de l’agressor i en 36 denúncies, les víctimes tenien un altre parentiu, com germans.

tracking