SEGRE

FINANÇAMENT TURISME

Crèdits bonificats per a allotjaments turístics

La presentació va tenir lloc a la Delegació del Govern.

La presentació va tenir lloc a la Delegació del Govern.MARC CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Català de Finances (ICF) i la Direcció General de Turisme (DGT) van presentar ahir a Lleida davant de propietaris d’establiments turístics del territori la línia de préstecs ICF Turisme, que té com a objectiu finançar la millora i modernització d’establiments hotelers i de turisme rural, apartaments turístics i càmpings a tot Catalunya. L’import global del préstec, de trenta milions d’euros, l’aporta l’ICF, i la DGT hi destina quatre milions procedents de la taxa turística per bonificar fins a un 2 per cent de l’interès. Els préstecs oscil·laran entre 60.000 i un milió d’euros, i està previst que aquest límit s’ampliï fins als dos milions.

En concret, es podrà finançar la millora de l’accessibilitat i la qualitat dels serveis i estances que impliquin obres i reformes en establiments amb seu operativa a Catalunya i que tinguin una antiguitat mínima de dos anys. També es contemplen projectes d’eficiència energètica, així com projectes d’investigació, desenvolupament i innovació que s’apliquin als establiments turístics. No és apta per a habitatges d’ús turístic.

Els préstecs oscil·laran entre 60.000 i un milió d’euros, i està previst que s’ampliïn fins a dos

La iniciativa se n’emmarca en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022, que destaca la necessitat de promoure les inversions i reinversions turístiques per a una efectiva mobilització de capitals privats per desenvolupar nous productes i serveis turístics o millorar els que ja existeixen. Les sol·licituds per al préstec s’han de presentar a través del lloc web www.icf.cat. Val a destacar que els préstecs no contemplen ni sous ni refinançaments.

tracking