SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Educació s'avé a no tancar l'escola Àngel Guimerà

Si la proposta dels pares de Balaguer és viable podria no clausurar-se el centre || Després d’anunciar la decisió a l’Ampa

Imatge d’una protesta contra el tancament de l’Àngel Guimerà de Balaguer a finals de gener.

Imatge d’una protesta contra el tancament de l’Àngel Guimerà de Balaguer a finals de gener.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat s’avé a no tancar l’escola Àngel Guimerà de la capital de la Noguera, després d’anunciar a les famílies que el curs que ve ja no s’oferirà P3 i que el claustre de professors acatés la mesura. Fonts de la conselleria d’Educació van explicar ahir que estan estudiant la proposta de l’Ampa per reduir l’absentisme escolar i millorar la qualitat educativa. Van apuntar que si la iniciativa és viable “hi ha la possibilitat que no es tanqui el col·legi”. “Les famílies van dir que tenien propostes per donar vida a l’escola”, van assegurar. En aquest sentit, van remarcar que “el tancament del centre no és definitiu”.

Per la seua part, l’Ampa va organitzar una nova trobada amb les famílies després de la que es va celebrar dimarts. Fonts pròximes van assenyalar que la proposta que han traslladat a Educació passa perquè els pares i mares de l’Àngel Guimerà s’impliquin més en la formació i que els més petits vagin més a classe.

Les famílies han recollit en poc més d’una setmana mig miler de firmes contra la clausura

A més, van assegurar que “lluitarem fins al final” i, per aquesta raó, demanen a la conselleria d’Educació “un marge de dos o tres anys per millorar el nivell de l’escola”. Amb aquesta mesura, l’Ampa espera contribuir a lluitar contra la segregació escolar i que el col·legi no sigui d’alta complexitat (vegeu SEGRE de dimecres). Així mateix, les famílies continuen amb la recollida de firmes contra el tancament de l’equipament. L’Ampa va apuntar que ja compten amb mig miler d’adhesions una setmana després d’iniciar la campanya.

S’ha de recordar que unes cinquanta persones, membres de l’Ampa i de col·lectius i entitats de la capital de la Noguera han creat una plataforma de suport a l’escola per organitzar futures mobilitzacions contra la clausura, així com per treballar conjuntament en propostes per lluitar contra la segregació.

tracking