SEGRE

HABITATGE POLÈMICA

El Govern vetllarà perquè la Sareb renovi els lloguers de cinquanta famílies d'Alcoletge

A les quals van tallar la llum la nit de Nadal perquè el ‘banc dolent’ no va regularitzar el contracte al quedar-se els pisos || Els veïns temien mòbing al veure que tapiaven els habitatges al quedar-se buits

Les famílies del bloc d’Alcoletge el dia que es van reunir amb la Generalitat, a finals de desembre.

Les famílies del bloc d’Alcoletge el dia que es van reunir amb la Generalitat, a finals de desembre.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) a Lleida vetllarà perquè la Societat de Gestió d’Actius de la Reestructuració Bancària (Sareb) renovi els lloguers de les cinquanta famílies que habiten al bloc de pisos de protecció oficial d’Alcoletge als quals van tallar la llum la nit de Nadal.

Els veïns veien indicis de mòbing perquè, malgrat que feia diversos mesos que la Sareb havia adquirit la propietat, encara no havia regularitzat el nou contracte de llum quan l’antic propietari va sol·licitar donar de baixa el subministrament. En aquesta mateixa línia, havien constatat deixadesa en el manteniment de les zones comunitàries de l’edifici alhora que el nou propietari tapiava els habitatges que quedaven buits en comptes d’assignar-los a altres famílies que fossin a la llista d’espera per viure en pisos de protecció oficial.

La llei actual estipula que els contractes per a pisos de protecció oficial siguin de set anys de durada

L’alcalde d’Alcoletge, Josep Maria Gras, va assegurar que Habitatge Lleida va contactar amb la Sareb i que aquesta última va manifestar el seu compromís de renovar tots els contractes de lloguer de les famílies que ocupen el bloc, sempre que continuïn complint les condicions per viure en un habitatge de protecció oficial, adaptant els contractes d’arrendament a la normativa vigent, que estipula que han de tenir una durada de set anys.

“Habitatge s’ha involucrat per assegurar que aquestes famílies puguin seguir vivint a casa seua”, va explicar Gras. El primer edil va afegir que “per la nostra part, el treballador social de l’ajuntament elaborarà un expedient amb cada família interessada a renovar el contracte perquè no tinguin problemes amb la documentació que se’ls requereixi”. Gras també va assegurar que la Sareb ja s’ha posat al dia amb els impagaments del cànon de les escombraries que l’antic propietari tenia pendents amb el consistori.

Respecte als pisos que en el dia d’avui encara segueixen tapiats, que són una desena del total dels seixanta que hi ha al bloc, l’alcalde va explicar que la Sareb té ara un termini de diversos mesos per assignar-los a famílies en llista d’espera per a pisos de protecció oficial i va destacar que “és una negligència tenir-los buits”. Per la seua part, la Sareb va assegurar que va tapiar els pisos “perquè tenim l’obligació de protegir els habitatges d’okupacions il·legals”, alhora que va recordar que va regularitzar el contracte de llum al més aviat possible al conèixer la situació en la qual es van quedar els veïns.

S’ha de recordar que durant l’any 2018, l’AHC va comprar una norantena de pisos per a lloguer social a les comarques de Lleida. La gran majoria es trobaven a Mollerussa (42), per poder resituar les famílies del grup Sant Isidori de la ciutat, que s’enderrocarà. Així mateix, se’n van adquirir a Lleida ciutat (27), Balaguer (8), Tàrrega (7), Bellpuig (2) i Agramunt, Alcarràs i la Seu d’Urgell (1 a cada localitat).

La Generalitat compra 176 pisos a Lleida per a contractes socials La Generalitat va comprar entre finals del 2015 i el mes de juny passat 176 pisos a Lleida per destinar-los a lloguer social i per a les famílies amb més dificultats. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) va comprar aquests habitatges a través del dret de tempteig i retracte, pel qual el Govern disposa d’un privilegi per comprar-los que el situa davant de qualsevol persona que vulgui adquirir pisos de bancs, procedents d’execucions hipotecàries o dacions en pagament de preus mòdics.

tracking