SEGRE

PATRIMONI ITINERARI

Impuls a la recuperació de les velles adoberies de la Fontvella de Tremp

L’interior d’una de les sales de les adoberies de Tremp.

L’interior d’una de les sales de les adoberies de Tremp.CONSELL COMARCAL DEL JUSSÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell del Jussà ha aprovat el projecte executiu per implantar un sender natural i un centre d’interpretació patrimonial a les antigues adoberies de la Fontvella de Tremp, ara en propietat de l’ajuntament de Tremp.

L’obra preveu recuperar els baixos de l’edifici per recuperar-ne el valor patrimonial mitjançant la instal·lació de cartells explicatius així com convertir la primera planta en un mirador amb vistes al torrent de la Fontvella.

En aquesta mateixa línia, s’habilitarà un sender natural d’1,5 quilòmetres resseguint el transcurs del torrent i que passarà pel pont romànic de Sant Jaume, rehabilitat fa uns deu anys, fins a arribar a la carretera C-1412b, cosa que el converteix en un pulmó verd de la ciutat. A més, es preveu que en un futur el sender s’ampliï un quilòmetre fins a connectar-se amb l’itinerari dels embassaments de Sant Antoni i Terradets.

El projecte, l’obra del qual es licitarà en els pròxims mesos i que té com a objectiu la conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural, costarà un total de 325.000 euros. Un 50 per cent serà finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, un 25 per cent pel consistori i el 25 per cent restant, pel consell.

tracking