SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire és l'aeroport d'Europa amb més avions Boeing 737

Deu aeronaus pendents de superar els seus problemes tècnics || Un aeroport d’Istanbul, el segon amb nou avions

Imatge dels Boeing 737 aparcats a Alguaire.

Imatge dels Boeing 737 aparcats a Alguaire.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguaire és l’aeroport d’Europa amb més Boeing 737 MAX, segons es desprèn d’un mapa elaborat per l’empresa fabricant d’avions. Les aeronaus estan aparcades a les instal·lacions lleidatanes a l’espera de superar problemes tècnics després de diversos accidents en avions d’aquesta sèrie. Des de finals del 2019 han arribat a Alguaire deu Boeing 737 MAX de les aerolínies Norwegian i Icelandair. Estan en “quarantena” i se’n porta a terme el manteniment i reparació perquè, quan tornin a ser operatius, es puguin enlairar sense problemes.

El secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, va remarcar que Alguaire és l’únic aeroport de Catalunya i Espanya que acull aeronaus d’aquesta sèrie. En el conjunt d’Europa, també lidera el rànquing i el segueix un dels aeroports d’Istanbul (amb nou), Praga (amb set) i Oslo i Estocolm (tots dos amb cinc).

El manteniment d’avions és un dels eixos de l’estratègia per convertir Alguaire en una plataforma industrial. Les instal·lacions han rebut també en els últims mesos dos Boeing 747. Un s’està desballestant i l’altre es repararà. Es tracta d’aeronaus de dos plantes, conegudes popularment com jumbo. Així mateix, més de vint-i-cinc empreses utilitzen l’aeroport d’Alguaire o hi tenen establerta la base.

tracking