SEGRE

ECONOMIA PROPOSTES

Tàrrega planteja un recàrrec a locals comercials buits

Ubicats al centre de la ciutat || L’ajuntament estudia donar vals de pàrquing gratis per als associats a Foment Tàrrega

Votació dels comptes del 2020 en la sessió plenària d’ahir a la nit.

Votació dels comptes del 2020 en la sessió plenària d’ahir a la nit.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega estudiarà aplicar un recàrrec amb l’Impost de Béns Immobles (IBI) als locals comercials buits per voluntat dels propietaris i ubicats al centre comercial de la ciutat. Aquesta és una de les propostes que van sortir ahir durant la reunió que va mantenir l’equip de treball de Foment Tàrrega, l’associació de comerços i serveis de la ciutat amb l’alcaldessa, Alba Pijuan, i l’edil de Promoció Econòmica, Núria Robert. L’ajuntament també es va comprometre a convocar una reunió amb els propietaris dels locals perquè siguin conscients de la conjuntura econòmica actual i adeqüin el preu dels lloguers. Des de Foment Tàrrega van dir que “són molt elevats”. Un altre dels temes tractats va ser l’estacionament. Foment Tàrrega va reclamar “vals d’aparcament gratis a la zona blava i al pàrquing de l’avinguda de Catalunya” per als clients dels comerços associats a l’entitat. Robert va indicar que “també ho estudiarem”. La proposta se centra a oferir vals d’estacionament gratuït amb un temps limitat (al pàrquing d’un màxim d’una hora).

Des de Foment Tàrrega també van proposar impulsar una gran campanya publicitària amb la marca Tàrrega des dels diferents punts forts de la ciutat: el comerç, la cultura, el patrimoni... A més, l’entitat va demanar més neteja dels carrers i una millor comunicació dels ajuts existents per als emprenedors i els comerciants en general.

Foment Tàrrega va transmetre a l’ajuntament les propostes que van fer els mateixos comerciants durant la reunió de dimecres, que es va convocar després de detectar preocupació pel constant tancament de botigues al centre de la capital de l’Urgell. Marta Sans, de Foment Tàrrega, va destacar que “hem d’unir-nos tots els agents implicats per aconseguir que Tàrrega torni a ser referent comercial”. Amb tot, la portaveu de Foment Tàrrega també va fer autocrítica i va afirmar que “hem de ser conscients que el model de compra del consumidor ha canviat (amb l’auge de les compres online) i hem de reformar les botigues, tant interiorment com exteriorment”.

Llum verda al pressupost de l’ajuntament, de 17,5 milions El ple de l’ajuntament de Tàrrega va aprovar ahir a la nit amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, CUP i PSC) i l’abstenció de JxCat el pressupost del 2020, que ascendeix a 17,5 milions d’euros (juntament amb SUMTA i FiraTàrrega és de 18,4), als quals s’han de sumar 300.000 euros previstos al capítol de personal. L’edil de Finances, Daniel Esqué, va defensar que és un pressupost “prudent i realista”. La portaveu de JxCat, Rosa Maria Perelló, va criticar una reducció dels ajuts a entitats de 60.000 euros i va lamentar que no s’acceptés cap de les seues propostes.

tracking