SEGRE

ENSENYAMENT PROMOCIÓ

Bargalló es compromet que la Val sigui una zona educativa especial

Boya afirma que pot assumir competències

El conseller Bargalló, en la visita a Aran.

El conseller Bargalló, en la visita a Aran.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, es va comprometre ahir a Aran a impulsar un acord perquè la Val es converteixi en una zona educativa especial, com estableix l’article 55 de la Llei d’Aran.

D’aquesta forma, es resoldran problemàtiques específiques del territori com la designació de professorat, l’optimització dels serveis de menjador i transport o l’especificitat de l’escola aranesa. Educació no és una competència del Conselh Generau, encara que el síndic, Paco Boya, va indicar que “ens en sentim completament coresponsables ja que quan parlem de l’àmbit de l’educació, parlem de projectes vitals per als nostres joves i del seu futur i això és fonamental per al Govern d’Aran. L’objectiu és que tinguin oportunitats a la Val”. En aquest sentit, el conseller va manifestar que “estem d’acord que la realitat d’Aran és diferent de la resta de Catalunya i que, de la mateixa manera, la gestió del sistema educatiu aranès ha de ser diferent de la resta del territori”. Va afegir que “hem arribat a un acord que falta rubricar i en el qual hem de treballar tots junts”. Durant la reunió també es va parlar d’actualitzar la Formació Professional que s’ofereix a Aran per adoptar-la a les necessitats reals del territori.

El conseller va admetre el fet diferencial d’Aran que s’ha de respectar i promoure al màxim

Segons la conselhera, Angelina Cases, “el Conselh creu que l’Escola de Tècnics Esportius de la Val respongui a noves necessitats relacionades amb la neu i la muntanya. També es va incidir en la importància de l’Escola d’Hosteleria de Les, com un altre pilar de l’economia i que “és necessari potenciar molt més”. El conseller es va comprometre a donar més promoció a la llengua aranesa com a idioma oficial de Catalunya.

tracking