SEGRE

ENERGIES RENOVABLES

L'elèctrica de la Seu ja paga per l'energia sobrant de plaques solars

Un dels habitatges de la Seu que aposten per l’autoconsum.

Un dels habitatges de la Seu que aposten per l’autoconsum.PEUSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Productora Eléctrica Urgelense SA (Peusa) ha avançat a aquest mes de febrer la compensació pels excedents d’autoconsum d’electricitat, una mesura que serà obligatòria per a totes les comercialitzadores a partir del pròxim dia 1 de març.

La firma de la Seu d’Urgell ofereix un descompte de 5 cèntims per kWh a tots els clients, ja siguin particulars, empreses o indústries, que aposten per la instal·lació de plaques solars.

Segons van assenyalar fonts de la companyia Peusa, la compensació s’aplica a l’energia extra que generen les plaques solars d’autoconsum. El procés consisteix a tornar a abocar l’energia extra a la xarxa comuna perquè se’n puguin beneficiar altres usuaris.

La principal conseqüència és que es redueix la factura de l’electricitat del propietari de les plaques solars d’autoconsum. La mesura, van explicar les mateixes fonts de la companyia, busca incentivar la instal·lació de plaques solars en cases particulars i empreses, gràcies al fet que garanteix un descompte que es mostra de forma clara a la factura periòdica d’energia.

La companyia Peusa va recordar ahir la seua aposta per “produir, distribuir i comercialitzar energia cent per cent renovable”.

tracking