SEGRE

CONSELL SERVEIS SOCIALS

Nou servei d'atenció per als menors migrants

El consell incorpora dos tècnics per gestionar aquesta àrea

Presentació del nou servei al consell de la Noguera.

Presentació del nou servei al consell de la Noguera.CC. NOGUERA

Creat:

Actualitzat:

El consell de la Noguera va presentar ahir el nou servei de dinamitzadors cívics per a l’emancipació juvenil. Aquest servei, inclòs al programa del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, té la funció de facilitar la integració a la Noguera dels joves migrants sols que estan interns al centre de primera acollida Cal Petit de Santa Maria de Meià. Amb aquest objectiu, les funcions específiques del servei es basen a ser el nexe de comunicació entre el centre que acull els joves i l’entorn, i crear xarxa entre ells.

Es tracta de detectar els punts forts i les necessitats en la relació entre els joves i el territori i dissenyar de manera coordinada amb el centre un pla d’actuació en què participen els joves, els professionals del centre, les administracions i entitats de la Noguera, perquè de manera coordinada s’arribi a la integració dels joves a la comarca.

Aquest nou servei preveu la contractació de dos tècnics que han de fomentar la incorporació dels joves a les activitats dels pobles, la convivència, prevenir els conflictes i, si arriben, gestionar-los, a banda de millorar l’ocupabilitat dels joves amb formació tant instrumental, com social, lingüística o cultural. A la comarca hi ha actualment mig centenar de menors migrants entre Vilanova de Meià i Foradada.

El consell va acollir ahir la presentació en la qual es va explicar que totes les actuacions s’implementaran de manera coordinada amb ajuntaments, consell, centres d’acollida, CAP, seguretat ciutadana i entitats esportives.

Alguns d’aquests menors han treballat durant les últimes setmanes de manera voluntària en la neteja de les destrosses ocasionades pel temporal Glòria del gener passat a la zona del riu Sió al municipi de Montgai.

tracking