SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Traslladen l'únic bany públic de la Seu després de les queixes d'un veí

Ubicat als baixos d’un bloc que l’ajuntament va comprar per 40.000 euros || L’antic propietari recomprarà el local i el consistori recuperarà la inversió

Imatge del bany públic que s’havia instal·lat a la plaça Joan Sansa de la Seu i que es traslladarà.

Imatge del bany públic que s’havia instal·lat a la plaça Joan Sansa de la Seu i que es traslladarà.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell es veu obligat a canviar d’ubicació l’únic bany públic que hi ha al municipi. Es va instal·lar la primavera passada als baixos d’un edifici situat a la plaça Joan Sansa i encara no havia entrat en servei. El trasllat arriba després de les queixes d’un dels veïns de l’immoble, que s’ha mostrat en total desacord amb la seua posada en marxa. Per aquesta raó, el consistori ha optat per “desinstal·lar-lo i evitar així problemes i polèmica”, segons va explicar ahir l’alcalde, Jordi Fàbrega.

La Seu va destinar 40.000 euros a la compra del local en el qual es va instal·lar el bany públic, una inversió que ara recuperarà perquè ha negociat amb l’antic propietari. Aquest “recomprarà” els baixos pel mateix preu que va pagar l’ajuntament. Així mateix, Fàbrega va assegurar que en el moment de la compra del local no s’havia constituït encara la comunitat de propietaris de l’immoble perquè encara quedaven alguns habitatges per vendre. En aquest sentit, l’alcalde va considerar “totalment correcta i legal” l’actuació municipal, que “es va reunir amb els propietaris del moment per proposar la instal·lació”. Ara, un dels veïns s’oposa al projecte i l’ajuntament s’ha decantat per canviar de lloc el nou bany públic.

Per aquesta raó, la cabina del bany quedarà instal·lada en algun dels espais exteriors encara disponibles de la plaça Joan Sansa. Val a recordar que la posada en marxa d’un bany públic a la Seu, adaptat i accessible a persones amb mobilitat reduïda, respon a la voluntat de la ciutadania, expressada a través dels pressupostos participatius que porta a terme cada any l’ajuntament. L’equipament disposa d’un sistema d’autorentat i higienització després de cada ús i compta amb mesures contra els actes vandàlics.

El subministrament i instal·lació de la cabina va anar a càrrec de l’empresa Lorke Systems, SL, amb una inversió total de 37.159 euros (amb impostos inclosos). Fàbrega va especificar que “la penalització que haurem de pagar amb el canvi d’ubicació serà d’uns 2.000 euros”, que són els que la corporació calcula que van costar els treballs d’instal·lació.

tracking