SEGRE

SUCCESSOS BORRASCA

Apareixen restes d'un boletaire desaparegut al Solsonès

Les pluges del temporal Glòria han provocat l’aparició d’ossos que pertanyerien a Martos Borrayo, un octogenari que va desaparèixer el novembre del 2017 a Guixers

Imatge de l’operatiu a Guixers, el 5 de novembre del 2017.

Imatge de l’operatiu a Guixers, el 5 de novembre del 2017.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pas del temporal Glòria per les comarques lleidatanes ha provocat que apareguin documents i restes d’un boletaire que va desaparèixer a Guixers fa tres anys, segons va informar ahir El Punt Avui.Es tractaria de Martos Borrayo, un veí de 80 anys de Santa Coloma de Cervelló al qual se li va perdre la pista el 4 de novembre del 2017 quan buscava bolets amb la família als boscos de Montcalb. Segons va explicar al diari barceloní Patrícia Petit, nora de Borrayo i portaveu de l’Associació de Familiars Desapareguts, la família mai va deixar de buscar-lo a la zona on se’l va veure per última vegada. Va ser després de la borrasca quan van tornar a pentinar aquest bosc del Solsonès i van trobar un crani humà que “amb tota seguretat” pertanyeria a Borrayo, tot i que encara esperen les proves de l’ADN que certifiquin la seua identitat –els resultats podrien tardar fins a vuit mesos−.

En una segona inspecció de la zona, van trobar més restes òssies i objectes personals, entre els quals el DNI del desaparegut. Quan els familiars van alertar de la desaparició de l’octogenari al voltant de les 14.30 hores del 4 de novembre del 2017, els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat van posar en marxa un operatiu de recerca que va durar cinc dies i en el qual també van participar voluntaris de la zona, amics i familiars i membres de l’ajuntament de Guixers.

Durant l’any passat, els Bombers van dur a terme un total de 285 rescats al medi natural a les comarques lleidatanes, la qual cosa implica un 13% menys que el 2018. La majoria dels rescats van ser de muntanya, amb 198 assistències a la província de Lleida, seguits de la recerca de persones perdudes, amb 76 rescats, així com onze assistències al medi fluvial. La Val d’Aran va concentrar un volum de rescats més elevat, amb 92.

tracking