SEGRE

INFRACCIONS AERONAUS

Denunciat per fer volar un dron a prop de l'aeroport d'Alguaire

Un home de 34 anys que va amagar l’aparell quan va veure els agents dels Mossos d’Esquadra || Una infracció que es pot multar amb fins a 225.000 euros

Els agents van trobar el dron, de 430 grams i valorat en més de 800 €, amagat entre unes herbes.

Els agents van trobar el dron, de 430 grams i valorat en més de 800 €, amagat entre unes herbes.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un home de 34 anys i veí de Roda de Berà per fer volar el seu dron a prop de l’aeroport d’Alguaire, una infracció que pot comportar multes de fins a 225.000 euros en els casos més greus, segons l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). La policia catalana va informar ahir que una agent fora de servei que circulava per l’A-14 va observar el 2 de febrer un dron que volava quinze metres sobre l’autovia, a uns 1,5 quilòmetres de l’aeroport. La mateixa mossa va veure un vehicle estacionat al voral, el conductor del qual va reconèixer que era amic de l’amo de l’aparell. Fins al lloc es va desplaçar una patrulla i pocs minuts després va aparèixer l’home que feia anar el dron, tot i que va assegurar als agents que l’havia perdut. Durant una inspecció dels voltants, van trobar amagat sota unes herbes un dron de 430 grams i el comandament, tot això valorat en més de 800 euros. Davant d’aquesta situació, els Mossos d’Esquadra van sancionar el propietari de l’aparell per una infracció del reial decret que regula la utilització civil de les aeronaus pilotades per control remot al fer un ús amb finalitat recreativa, esportiva o lúdica en un espai aeri controlat. A més de volar a menys de vuit quilòmetres de l’aeroport, li van imposar una denúncia administrativa per sobrevolar una autovia. La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) dels Mossos d’Esquadra també va comunicar els fets a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria perquè incoïn l’expedient administratiu.

Per la seua banda, professionals del món dels drons van reclamar ahir flexibilitzar la normativa de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) que regula l’espai aeri perquè aquest no sigui una limitació per al sector.

Van denunciar que la legislació vigent posa “pals a les rodes” ja que la tecnologia “avança molt més ràpid” del que fan les lleis. Així ho van fer constar durant la cinquena edició de la Mollerussa Drone Party, a la qual també va assistir el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que també es va mostrar a favor de flexibilitzar la normativa i la va qualificar de “massa restrictiva” (per a més informació, vegeu la pàgina 39).

tracking