SEGRE

COMUNICACIONS PROJECTES

El consell durà fibra òptica a tots els pobles el 2021

Xarrada en el marc de la Mobile Week per parlar d’aquesta tecnologia

Imatge d’arxiu del consell de l’Alta Ribagorça.

Imatge d’arxiu del consell de l’Alta Ribagorça.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Alta Ribagorça treballa perquè la fibra òptica arribi a tots els pobles de la comarca. El consell ja busca la manera d’elaborar el projecte perquè la connexió a internet d’alta velocitat es desplegui a tot el territori. De moment, aquesta tecnologia només ha arribat al Pont de Suert i el consell s’ha fixat com a prioritat estendre-la a tota la comarca. Per finançar les actuacions necessàries, buscaran subvencions.

La presidenta del consell, Maria José Erta, va explicar ahir que el desplegament de la fibra és també una eina per lluitar contra la despoblació, un problema que afecta tota la demarcació. Per aquesta raó, una de les activitats de la Mobile Week a la Ribagorça serà una xarrada sobre aquesta tecnologia.

La jornada tindrà lloc dijous i servirà per explicar el projecte conjunt de la Generalitat i la Diputació perquè la fibra òptica arribi a tots els municipis. Arnau Orriols, de l’operador Wicat, també participarà en l’acte i explicarà el treball de l’empresa, que ha desplegat la fibra al Pallars.

tracking