SEGRE

INVESTIGACIÓ SUBVENCIONS

Batalla i Fierro, citats a declarar per suposades irregularitats urbanístiques

Se’ls investiga per la presumpta construcció d’habitatges en zona protegida a la Seu

Agents de la Guàrdia Civil durant l’escorcoll a l’ajuntament el mes de març passat.

Agents de la Guàrdia Civil durant l’escorcoll a l’ajuntament el mes de març passat.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 2 de la Seu d’Urgell ha citat a declarar com a investigats el 26 de febrer vinent l’exalcalde de la Seu Albert Batalla i el llavors tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Jesús Fierro, per presumptes irregularitats urbanístiques. Se’ls investiga per la presumpta construcció d’habitatges en una zona protegida de la Seu.

Batalla va assegurar que estan “absolutament tranquils” per les gestions dutes a terme i confien en la justícia. Va lamentar que fa un any la Guàrdia Civil va entrar al consistori i ara “per fi” podran defensar la seua tasca. Batalla va concloure que s’havia actuat de manera “correcta”.

La causa està oberta pels delictes de prevaricació, malversació, contra l’administració pública, frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris. La investigació està relacionada amb subvencions de la Unió Europea, fons Leader i Feder, que no s’haurien destinat al motiu pel qual es van donar. També hi hauria concessions d’obres sense els contractes corresponents. L’actuació parteix d’una querella de Fiscalia, que va rebre una denúncia i va investigar el cas durant sis mesos. El jutjat va obrir el procediment el 26 de març del 2019 i la Guàrdia Civil va entrar el 28 de març a l’ajuntament i a la seu del consell.

D’altra banda, el jutge ha citat a declarar el 27 de febrer tres persones vinculades al Consorci Alt Urgell Gestió del Medi Ambient (AUGEMA) per suposada prevaricació i falsedat en l’adjudicació d’una planta de tractament de lixiviats a Montferrer i Castellbò. Fonts judicials van confirmar que Batalla i Fierro no han estat citats a declarar per aquesta adjudicació.

tracking