SEGRE

INFRAESTRUCTURES INVERSIONS

Tretze milions per suprimir les restriccions de velocitat del tren de Manresa al juny

Crespín afirma que el trajecte serà més curt i la línia quedarà llesta per utilitzar-la per a rodalies, com estudien Generalitat i Diputació || La vigília de la reunió de la plataforma que reclama millorar-la

Al camió, les noves travesses de formigó que substituiran les de fusta que ara hi ha a la via.

Al camió, les noves travesses de formigó que substituiran les de fusta que ara hi ha a la via.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Estat està millorant 80 quilòmetres de la línia de Manresa (R-12), al tram entre Lleida i Calaf, a fi que els trens puguin assolir la màxima velocitat, fixada entre 120 i 140 quilòmetres per hora. Això reduirà, per exemple, el trajecte entre Lleida i Mollerussa fins a 7 minuts, i passaria de 22 a 15 minuts de durada.

En concret, es renoven 27.000 travesses de formigó, el balast de la plataforma ferroviària i es milloren drenatges, talussos i cunetes en un tram que comprèn 16 quilòmetres de la via. També renovaran per complet la subestació elèctrica de Calaf que alimenta la línia. A més, s’estan realitzant actuacions en els punts afectats pel fort temporal de l’octubre entre Lleida i Calaf. La de més envergadura consisteix en una escullera de pedres, que protegirà la infraestructura en cas d’avingudes d’aigua. Es preveu que les obres, que han comportat una inversió de 13 milions d’euros, estiguin acabades al juny.

Així mateix, el subdelegat del Govern central, José Crespín, va assegurar ahir que després d’aquestes actuacions la línia quedarà “en perfecta disposició” perquè la Generalitat la utilitzi en la futura xarxa de Rodalies a la província de Lleida. Val a recordar que l’administració catalana ja treballa en una proposta que incorporarà tant trens com línies de busos (com va avançar SEGRE dijous). També la Diputació, per la seua part, ha elaborat estudis que avalen la viabilitat del projecte. D’aquesta manera, es podria optimitzar l’ús d’aquesta línia, que té una mitjana de 2.000 usuaris cada dia.

En aquest sentit, Crespín considera que la Generalitat ja tindrà via lliure per tirar endavant el projecte, perquè les competències per fer-ho li van ser traspassades la dècada passada.

La Generalitat, per la seua part, creu que s’hauria de revisar l’acord amb l’Estat a causa que aquest últim ha incomplert moltes de les inversions i actuacions a les quals es va comprometre. Precisament, està previst que Crespín participi avui per primera vegada a la reunió de la Plataforma per a la Línia de Manresa, que inclou la Generalitat, la Diputació i alcaldes i agents del territori.

tracking