SEGRE

TERRITORI MUNICIPIS

El Pla d'Urgell impulsa un lobby per exigir lleis adaptades al món rural

Busca fer front comú amb la resta dels consells lleidatans

Imatge d’arxiu de les inundacions a la carretera de Fondarella a Mollerussa a l’octubre.

Imatge d’arxiu de les inundacions a la carretera de Fondarella a Mollerussa a l’octubre.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell del Pla d’Urgell impulsarà un lobby per exigir lleis adaptades a les necessitats i condicionants del món rural. Així ho va explicar ahir el president de l’ens comarcal i alcalde del Poal, Rafel Panadés, que va avançar que buscarà formar un front comú amb aquesta finalitat al costat de la resta dels consells lleidatans.

Panadés va valorar que les lleis i normatives que aprova el Parlament estan pensades des de l’àrea metropolitana de Barcelona i de vegades suposen perjudicis per a les poblacions amb menys habitants.

Com a exemple, Panadés va citar els plans de millora urbana i normatives que molts municipis de Lleida “no poden desenvolupar”, per la qual cosa va apostar perquè aquests projectes puguin ser “més petits” per facilitar-ne la viabilitat i permetre el creixement dels municipis amb menys població.

El president del Pla ha estat elegit representant de les Terres de Ponent a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i va assegurar que, després de 16 anys en política municipal al capdavant d’un poble petit, defensarà polítiques a favor de municipis i comarques allunyades de l’àrea metropolitana.

A l’espera que s’aprovi un reial decret per afrontar els danys, alcaldes del Pla estan pendents d’una reunió que se celebrarà el 27 de febrer en la qual participaran representants de la subdelegació del Govern espanyol, del departament de Territori, l’ACA així com els presidents dels consells afectats i representants de la Diputació. Des de l’entitat també esperen que la Diputació aprovi els pressupostos del 2020 per saber la partida que dedica a reparar camins i accessos danyats.

Neguen ajuts a pobles afectats pels temporals

Rafel Panadés va xifrar en un milió d’euros els desperfectes que van causar els temporals Dana i Glòria a la comarca. Va assegurar que hi ha molts alcaldes “inquiets i nerviosos” davant la “falta de resposta de les administracions”. L’únic que han rebut alguns edils del Pla d’Urgell, va dir, és una carta de Governació en la qual se’ls anuncia que no rebran cap ajut, perquè els danys causats pel temporal no superen el 3 per cent del pressupost municipal.

tracking