SEGRE

Irreverents, benvinguts a Artesa!

Comparses i comparsites rebran a Saltasekles, iniciant una agenda amb propostes com la rua, nit de marxa o desfilada de disfresses i a la que posarà el colofó dimarts la festa de la matança del porc

Irreverents, benvinguts a Artesa!

Irreverents, benvinguts a Artesa!

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Superherois, superheroïnes, personatges Disney o qualsevol ésser que ens passi per la imaginació. Tots ells respondran a la crida de Sa Majestat Saltasekles. El Rei de la irreverència i la provocació desembarca en Artesa amb el repte “d’omplir aquest poble de carrosses, música i diversió!”, assegura.

Concentrats a la plaça de l’Ajuntament, els seus acòlits escoltaran les seues paraules, on acostuma a repartir a tort i a dret. Encara no apaivagat el ressò, arrancarà la rua, protagonitzada tant per comparses (de més de 20 membres) com comparsites (de 2 a 19 membres) i sota el pas marcat per la batucada Pentina el gat. Acostuma a seguir un itinerari que arranca des de la plaça de l’Ajuntament, i transcorre per Marcel·li Farré, Eduard Maluquer, avinguda Maria Anzizu, Prat de la Riba, carretera Agramunt, Escoles, carretera Montsonís i finalitza al pavelló.

Alguns, però assistiran al sopar de Carnestoltes, que reunirà centenars d’artesencs que hagin abonat 7 euros al moment d’inscriure’s. I com la nit és jove i no té fi, bellugaran l’esquelet seguint els hits interpretats per Muntband i dj Bleizy. A més, la carrossa més original optarà a endur-se a casa un premi de 200 euros.

L’endemà, arribarà el torn dels més petits, lluint les millors gales en una desfilada de disfresses. I, com marquen els cànons, dimarts s’acomiadaran amb un gran àpat comunitari, com és la festa de la matança del porc. Centenars d’artesencs i forans es lleparan els dits amb derivats del porc i baixaran el teló del Carnestoltes. Serà el torn de la Quaresma.

dissabte 22

  • 18.30 Concentració de comparses i comparsites, amenitzada pel grup Batukada de l’EMMA. A la plaça de l’Ajuntament.
  • Tot seguit, tradicional pregó del Saltasekles XXVIIè. Des del balcó de l’Ajuntament.
  • Rua de comparses i comparsites amenitzada pel grup de batukada Pentina el gat. Després del sopar, ball amb Èric i nit de marxa amb Muntband i dj Bleizy.

diumenge 23

  • 17.00 Trobada de disfresses. Al pavelló.
  • 17.30 Gran desfilada de disfresses.
  • A continuació, festa infantil amb Sac Espectacles i el xou Salta, balla i canta. Al pavelló.

dimarts 25

  • Tot el matí, elaboració de llonganisses i botifarres. A les Sitges.
  • 17.30 Berenar de germanor, derivats del porc cuits a la brasa. Venda anticipada de tiquets a 1 euro, al mateix recinte, a 2 euros. A les Sitges.

Sac Espectacles posarà el colofó a la trobada de disfresses infantil  Qui vulgui passar-s’ho bé i lluir qualitats artístiques, té cita diumenge tarda al pavelló. Això sí, caldrà que sigui menor de 14 anys i que vagi disfressat. El convoca la gran desfilada de disfresses, on l’artesania a l’agulla i el didal apunta per a nota. I és que les creacions confeccionades a mà opten a algun dels tres premis, de 50, 30 i 20 euros, respectivament, mentre que les comprades o llogades no poden entrar a concursar. En qualsevol cas, tant si són agraciats amb algun premi com si no, tots ells rebran un obsequi. I seguiran una consigna, salta, balla i canta, a instàncies de SAC Espectacles. Pilotes grans, drac i música a dojo són els vimets de l’espectacle.

Comiat festiu tot llepant-se els dits

Després de dies (i nits) d’animació, res com refer-se amb un bon tiberi. I si és de derivats del porc, encara millor. Qui combregui amb aquesta idea i alhora, vulgui gaudir d’una tradició, té cita dimarts al recinte de les Sitges. Li espera el berenar amb raccions cuites de llonganissa i botifarra, resultats de la matança del porc. De bon matí, diversos voluntaris començaran a fer bullir les olles per coure els centenars de quilos de porc amb els que elaborar les llonganisses i botifarres. Cap a dos quarts de sis, es començaran a repartir les 3.000 raccions que acostumen a despatxar-se. Això sí, caldrà adquirir un tiquet al preu de 2 euros, si es compra in situ, entre les quatre i les set, o a 1 euro, si s’adquereix anticipadament al Frankfurt Balmes, Estanc Massa o al bar del poliesportiu.

tracking