SEGRE

MUNICIPI PLE

La inversió local a Mollerussa cau un 78%, amb només 132.000 € als pressupostos

El consistori buscarà subvencions per poder sufragar nous projectes

El consistori destinarà 5.000 euros al concurs d’idees per reformar una piscina en desús.

El consistori destinarà 5.000 euros al concurs d’idees per reformar una piscina en desús.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Mollerussa debatrà demà dijous els pressupostos del 2020, que ascendeixen a 14,2 milions d’euros. Suposen un 4% menys que l’any passat i destaca el descens dràstic del capítol d’inversions, que és de 132.000 euros, un 78% menys que el 2019. Segons l’alcalde, Marc Solsona (JxCat), es tracta d’un document “de transició” després de la reforma del centre, convertit en zona de vianants i subvencionada amb ajuts del Pla de Barris. El primer edil va manifestar la voluntat del consistori d’aconseguir nous ingressos a través d’altres subvencions. En aquest sentit, va destacar projectes que es duran a terme sufragats per la Generalitat com la demolició del primer bloc del grup Sant Isidori (150.000 euros); la redacció del projecte de l’Àrea Bàsica Policial Mollerussa-Borges (406.000 euros) o habilitar tres nous encreuaments a l’N-II (40.000 euros).

En inversions, Solsona va detallar partides com 22.000 euros per a mobiliari municipal o 5.000 euros per a un concurs d’idees per reformar una piscina en desús pròxima al parc municipal. També va apuntar que es destinaran 10.000 euros per posar en marxa una nova aplicació informàtica per promoure processos participatius i que substitueixi l’actual aplicació de la via pública, que ha quedat obsoleta. Segons el primer edil, els pressupostos són “molt austers en la inversió però responsable en la despesa”. Així, va remarcar que el consistori preveu amortitzar 1.140.000 euros de deute, una partida que suposa el 8% del pressupost i situar la ràtio en el 72%.

El consistori destinarà un 8% del pressupost, 1.140.000 euros, a amortitzar deute

Segons Solsona, l’increment d’habitants a la ciutat és proporcional al nombre de serveis que ofereix la capital del Pla d’Urgell. Així mateix, l’alcalde va assegurar que es crearà la figura d’un tècnic especialitzat en la revisió dels contractes de serveis com el de neteja, jardineria o escombraries, perquè aquests siguin més eficients.

L’alcalde també va explicar que es contractarà una persona per reforçar els serveis tècnics municipals. Els pressupostos es debatran en un ple extraordinari.

La despesa en personal puja i arriba fins als 5,8 milions d’euros

Un dels capítols que sí que experimenten un increment en el pressupost d’aquest any és el de personal, que puja un 1,16%, i arribarà a 5,8 milions d’euros.

tracking