SEGRE

MUNICIPIS TOLERÀNCIA

Tàrrega buscarà la participació de veïns per millorar la convivència

A la plaça de les Nacions, on l’ajuntament ha constatat conflictes

Preocupació entre els veïns de la plaça de les Nacions.

Preocupació entre els veïns de la plaça de les Nacions.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega i la Fundació Jaume Bofill impulsen un nou procés de participació ciutadana amb l’objectiu de millorar la convivència a la plaça de les Nacions, on el consistori ha constatat conflictes. Així ho va reconèixer el regidor de Ciutadania, Xavier Rossell. En declaracions a Ràdio Tàrrega va afirmar que en aquest espai públic “hi ha algun problema de convivència. A nivell de Guàrdia Urbana s’està intervenint; a nivell de veïns hi ha preocupació; hi ha persones, sobretot dones, que els fa por passar per allà; hi ha un tema de consum i tinença de drogues” (vegeu el desglossament).

El procés participatiu, denominat EDhack, tindrà lloc durant el mes de novembre i consistirà en una reunió entre tots els agents implicats: veïns, entitats, tècnics municipals, educadors i joves, entre d’altres.

Al llarg de dos dies, abordaran els problemes de convivència. Rossell va detallar que això es farà “empoderant els joves, que són una part dels causants d’aquests problemes, perquè se’n facin partícips i els dotarem de prou eines i recursos, o que ells els proposin, perquè les propostes siguin més assumides”.

Més enllà del cas de la plaça de les Nacions, l’edil de Ciutadania va especificar a SEGRE que “tampoc no descartem que aquesta iniciativa pugui dur-se a terme en altres punts, com el parc de Sant Eloi o la part posterior del pavelló poliesportiu”.

La Policia Local aixeca 43 actes per consum o tinença drogues La Policia Local de Tàrrega va aixecar l’any passat fins a quaranta-tres actes de denúncia per consum o tinença de substàncies estupefaents a la via pública, cinc a la plaça de les Nacions. Fonts policials van confirmar que els actes vandàlics a la zona, especialment a l’estació d’autobusos, són habituals. De fet, als banys públics recentment han instal·lat una porta de ferro per poder tancar-los a la nit i a la sala d’espera de l’estació hi ha un cartell que prohibeix l’entrada als que no són usuaris de l’autobús.

tracking