SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES

La CHE restaura el torrent de la Femosa però no retirarà els vehicles enfonsats

Diu que competeix a les companyies d’assegurances, i el consistori de Juneda vol solucions

Imatge de dos vehicles al torrent de la Femosa al seu pas per Juneda.

Imatge de dos vehicles al torrent de la Femosa al seu pas per Juneda.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) està duent a terme una revisió del torrent de la Femosa que naix a les Borges Blanques i arriba fins a Albatàrrec. Es va desbordar durant el temporal de l’octubre i va provocar greus destrosses en poblacions com les Borges, Juneda, Vinaixa o la Floresta. A Juneda encara queden alguns vehicles al curs després que les riuades se’ls enduguessin. En concret, són dos cotxes i un tractor. No obstant, la CHE va deixar clar que retirar vehicles no és la seua competència i que, en tot cas, competeix a les companyies d’assegurances dels esmentats vehicles. L’organisme de l’Estat s’encarrega de recuperar el traçat del curs retirant obstruccions generades per vegetació, arbres o pedres acumulades, però va insistir que no retirarà vehicles.

Aquesta situació ha provocat malestar a l’ajuntament de Juneda. L’alcalde, Antoni Villas, va remarcar que “sens dubte no serà el consistori el que tregui els vehicles del curs públic, ja que és responsabilitat de l’Administració”. En aquest sentit, va indicar que responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) li van anunciar que aquesta setmana o la que ve revisaran el llit fluvial i prendran una resolució sobre això.

La CHE ja ha començat a retirar vegetació al curs de la Femosa al seu pas per Lleida ciutat. La setmana que ve es revisaran les zones afectades per aquesta séquia a les Borges i la Floresta.

En paral·lel, continua treballant al riu Gorg amb motoserres i retroexcavadores a Cervià i ja ha actuat a l’Albi, on encara queden alguns treballs per finalitzar. Anteriorment, va intervenir al Vilosell. Pel que fa al Set, s’ha actuat al Vilosell i queden tasques per fer a la Pobla de Cérvoles. La setmana passada es va visitar la capçalera del riu Set i es continua actuant en aquesta zona.

tracking